Artifact, aplicația de știri de la fondatorii Instagram, se închide

Scris de | 15 ianuarie, 2024
Artifact, aplicația de știri de la fondatorii Instagram, se închide

Artifact, aplicația de știri lansată anul trecut de către fondatorii Instagram, Kevin Systrom și Mike Krieger, va fi închisă în curând. Deși aplicația a pornit cu o idee bună în spate, cea de a oferi acces facil la știri pe baza intereselor utilizatorilor și a integrat funcții AI utile pe parcursul celor câteva luni de existență, se pare că aceasta nu a găsit și un public interesat de astfel de capabilități. La finalul lunii ianuarie, la cam un an de la debut, aplicația Artifact va fi închisă.

Artifact a venit cu multe idei interesante, însă nu a găsit un public interesat de acestea

Fondatorii Artifact recunosc că există un grup restrâns de utilizatori care apreciază foarte mult aplicația, și o folosesc des, însă „oportunitatea de piață” nu este destul de mare pentru a investi mai multe resurse în dezvoltarea acestui proiect. Având în vedere că majoritatea știrilor sunt accesate acum din rețele de socializare și motoare de căutare, o aplicație dedicată pentru știri este ceva ce utilizatorii nu sunt obișnuiți să folosească.

Artifact încerca să se lupte chiar și cu clickbait-ul, oferind posibilitatea de a rescrie titlul știrilor din flux folosind AI. Aplicația putea parcurge textul știrilor și putea oferi un titlu care să descrie mai bine conținutul decât titlul original, realizat special într-o manieră cât mai vagă pentru a încuraja deschiderea articolului.

Se pare că AI-ul va sta la baza și următoarelor proiecte ale celor doi fondatori. Kevin Systrom spune că nu știe încă la ce fel de proiect va lucra după Artifact, însă inteligența artificială aduce noi oportunități:

„Personal, sunt entuziasmat să continui să construiesc lucruri noi, dar vom vedea în timp ce ar putea fi acelea. Trăim vremuri interesante în care inteligența artificială schimbă cam totul în jurul său, iar oportunitățile pentru noi idei par nelimitate.”, a declarat Systrom.

Procesul de închidere al Artifact a început deja. Funcțiile sociale precum comentariile și postările utilizatorilor deja au fost închise. Aplicația va mai funcționa până la finalul lunii februarie pentru citirea de știri. Aplicația va fi închisă complet de la 1 martie.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: Engadget