Uber lansează UberX Share, pentru cei care nu se tem să socializeze cu alți oameni

Scris de | 22 februarie, 2024
Uber lansează UberX Share, pentru cei care nu se tem să socializeze cu alți oameni

Uber anunță lansarea UberX Share, cea mai accesibilă opțiune de călătorie de până acum. Lansarea acesteia face parte din planurile companiei de a ajuta oamenii să ia decizii mai sustenabile cu privire la călătoriile cu Uber, dar și pentru a contribui la decongestionarea Bucureștiului. Pe lângă capitala României, UberX Share este disponibil începând de astăzi în Varșovia și Stockholm.

UberX Share oferă următoarele avantaje pentru utilizatori:

  • Este cea mai accesibilă opțiune, iar călătorii vor beneficia în continuare de avantajele produsului UberX, dar la un preț mai bun, chiar și atunci când nu vor călători împreună cu un alt pasager. Când vor împărți cursa cu un alt utilizator, prețul final poate fi cu până la 30% mai puțin.
  • Mai mulți oameni vor călători în mai puține mașini, așadar UberX Share devine o opțiune mai sustenabilă pentru a ajunge din punctul A în punctul B.
  • Decongestionarea Bucureștiului: Capitala este al optulea cel mai aglomerat oraș din lume conform Traffic Index. O cursă accesată de mai mulți călători ajută la reducerea emisiilor și a aglomerației din oraș. 

„În București sunt peste 1,5 milioane de mașini, mașini în care circulă de cele mai multe ori o singură persoană. În acest context, ne bucurăm să lansăm un produs la care ne gândim de mult timp. UberX Share este cel mai accesibil produs Uber, dar și singurul care permite ca mai mulți utilizatori să ajungă la destinație împărțind aceeași cursă”, spune Ana-Maria Borlovan, Head of Operations, Central & Eastern Europe.

Produsul vine în completarea prezenței Uber Green în București, opțiunea prin care călătorii pot comanda o mașină electrică sau hibridă. Uber Green este cea mai răspândită soluție de mobilitate la cerere din lume pentru curse cu emisii reduse sau zero.

Pentru șoferii care aleg să conducă cu Uber, compania a creat UberX Share ca o opțiune mai eficientă, dar cu o experiență de condus similară cu UberX. Aceștia vor câștiga din UberX Share cel puțin la fel ca din UberX. Însă, cu mai mulți călători în aceeași cursă, există posibilitatea ca traseul să fie mai lung și, astfel, să existe un tarif mai mare.

Pentru a folosi noul produs Uber, utilizatorii vor deschide aplicația Uber în mod obișnuit. Aceștia vor adăuga adresa destinației, iar apoi, din lista de opțiuni disponibile, vor selecta UberX Share. Pasagerii vor primi un preț mai mic chiar dacă există un singur utilizator pe tot parcursul călătoriei. Dacă, însă, un alt utilizator se va alătura în timpul cursei, prețul poate fi cu până la 30% mai mic. Pentru siguranța utilizatorilor, UberX Share poate fi folosit doar atunci când cursa comandată este pentru un singur pasager.

Etichete: , , , , ,