Uber împlinește 9 ani de existență în România

Scris de | 6 februarie, 2024
Uber împlinește 9 ani de existență în România

Lansat în România în 2015, Uber aniversează 9 ani de existență în țară. De la prima cursă în București într-o zi de februarie până la milioane de utilizatori în România, impactul companiei în mobilitate a crescut de-a lungul ultimilor 9 ani.

Momente cheie în istoria Uber în România

Uber oferă o retrospectivă asupra câtorva momente importante din dezvoltarea aplicației:

  • Distanța acoperită: În cei 9 ani, distanța parcursă de utilizatorii Uber pe drumurile din țară este de 826 milioane de kilometri. 
  • Realizările șoferilor: Un șofer deține recordul pentru cele mai multe curse cu rating de 5 stele. Acesta a finalizat 34.000 de curse cu ratingul maxim. În plus, o femeie șofer a realizat 16.000 de curse evaluate cu 5 stele.
  • Prezența extinsă în România: Uber este prezent în 22 de orașe din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța, Oradea, Craiova, Ploiești, Pitești, Galați, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște și Suceava.

De la UberX la Uber Green, Uber și-a extins serviciile, oferind utilizatorilor diferite opțiuni pentru orice moment în care au nevoie să se deplaseze: 

  • UberX: Opțiunea de bază pentru călătorii individuale sau pentru grupuri mici de câteva persoane, disponibilă în toate cele 22 de orașe în care Uber este prezent în România. 
  • Uber Comfort: Disponibil în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești și Constanța; o opțiune potrivită pentru care își doresc un plus de confort în timpul călătoriei.
  • Uber Green: Disponibilă în București și Timișoara, Uber Green este opțiunea eco-friendly care oferă utilizatorilor curse în vehicule electrice și hibrid. 
  • Uber Black: Exclusiv în București, Uber Black este o opțiune premium pentru pasagerii care își doresc o experiență high-end, lansată în 2023. 

„În următorii ani ne vom dedica îmbunătățirii serviciilor noastre în România. Prin colaborarea cu autoritățile și șoferii, vrem să folosim tehnologia pentru a întâmpina provocări urbane precum aglomerația din trafic, poluarea sau parcările. Vrem să oferim o experiență de mobilitate mai fluidă și mai sustenabilă pentru locuitorii tuturor orașelor în care suntem prezenți”, spune Ana-Maria Borlovan, Head of Driver Operations la Uber pentru regiunea CEE.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,