(Încă) Un zvon despre iPhone-ul cu ecran pliabil

Scris de | 8 martie, 2024
(Încă) Un zvon despre iPhone-ul cu ecran pliabil

A sosit uul dintre multele momente în care noi vă spunem că Apple ar putea lansa în viitorul apropiat un iPhone sau un iPad pliabil. Se întâmplă acum iarăși deoarece compania deține acum, aparent, un brevet pentru tehnologia care împiedică formarea cutei ecranelor. Potrivit Patently Apple, ecranul este subțiat în zona plierii prin procesare chimică și ar putea utiliza materiale diferite pentru a menține zona netedă în orice moment.

Insiderii coreeni din industrie au afirmat că lansarea în 2026 este un obiectiv realist, în contradicție cu afirmația lui Ming-Chi Kuo, conform căreia primul produs Apple cu ecran pliabil va fi un MacBook de 20,3 inci, programat pentru 2027.

Brevetul Apple susține că formarea acelei cute vizibile de pe ecran poate fi contracarată cu un layer transparent care se suprapune peste display. Porțiunea subțiată va fi întărită cu ajutorul unui polimer integrat ca un soi de lichid în „cută”, care va fi ulterior solidificat prin expunerea la lumina UV, la căldură, la catalizatori dar și cu ajutorul altor tehnici.

Brevetul ne mai arată că întreaga compoziție a sticlei ar putea fi schimbată. De exemplu, sodiul care se află în compoziția sticlei exterioare ar putea fi înlocuit cu potasiu. Acest lucru ar permite sticlei și să reziste la zgârieturi și alte deteriorări.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple patents a foldable display with no creases for iPhone and iPad