Apple vrea să lanseze un magazin de aplicații dedicat special Inteligenței Artificiale

Gemini iphone ios 18 Google Apple

Apple a fost destul de tăcută până acum în ceea ce privește inteligența artificială de pe smartphone-uri, dar totul este pe cale să se schimbe odată cu iOS 18 și WWDC 2024, conferința anuală pentru dezvoltatorii software organizată de Apple. Nu doar că ne așteaptăm ca Apple să anunțe noi funcții de inteligență artificială odată cu noua versiune iOS, dar se presupune în piață că este și în discuții cu diverse companii, inclusiv Google, pentru a incorpora modelele lor de AI în iPhone-uri.

Acum, un alt zvon sugerează că Apple ar putea să plănuiască și lansarea unui întreg magazin de aplicații cu inteligență artificială în iunie, aceeași lună în care în mod tradițional organizează evenimentul WWDC. Ben Reitzes, șeful cercetării tehnologice la Melius Research, a declarat pentru CNBC că Apple nu este „chiar în urmă” în cursa AI.

„Cred că trebuie să ne întoarcem în timp și să ne dăm seama că această companie are o istorie de a convinge mulți lideri să creeze aplicații în timp ce perfecționează ecosistemul în care sunt consumate”, a declarat acesta.

Reitzes a continuat să spună că iunie este momentul în care Apple ar putea începe să pună bazele acestui nou tip de magazin de aplicații și mai ales „modul în care va funcționa cu AI” și „cum poți cumpăra aplicații AI prin intermediul acestuia”.

„Sunt sigur că Apple va avea propriile sale aplicații. Ca de obicei, e vorba de un asistent AI. Sperăm că vor face upgrade la Siri, ceea ce probabil este deja necesar. Și apoi vom începe să vedem cum acestea ar putea influența ecosistemul” a comentat Reitzes.