Seria Pixel 9 ar putea integra trei modele, toate cu design „de iPhone”

pixel-9-render-3

Încă de la debutul seriei Pixel, Google a lansat aproape în fiecare toamnă câte două modele: un model Pixel „standard” și un „XL” sau „Pro”. Singura excepție este Pixel 5, care a venit într-o singură variantă, însă la momentul respectiv, seria trecea printr-o criză de identitate. Între timp, telefoanele Pixel și-au regăsit identitatea, cu un design unitar între generații, iar în 2024 tradiția celor două modele va fi ruptă din nou, cu introducerea unui al treilea model, în stilul pe care îl vedeam în trecut de la Apple și Samsung.

Pixel 9, Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL ar putea alcătui seria de telefoane pentru 2024 de la Google

Conform OnLeaks și 91mobiles, surse de încredere atunci când vine vorba despre smartphone-uri nelansate, seria Pixel 9, așteptată în această toamnă, va fi lansată în trei variante. Vorbim despre un Pixel 9 „stndard”, care va înlocui în ofertă modelul Pixel 8 de anul trecut, un model Pixel 9 Pro, care va avea dimensiuni similare dar hardware mai performant și abia la final avem Pixel 9 Pro „XL”, o versiune mai mare, comparabilă cu ceea ce știm din trecut drept modelul „Pro”.

Practic, dacă vrei toate avantajele unui Pixel la nivel hardware, precum un ecran mai performant, o cameră cu zoom și senzorul de temperatură, nu mai trebuie să cumperi neapărat varianta „paletă”, cu ecranul cel mai mare, ci vei avea la dispoziție și o variantă mai mică, cu ecran de aproximativ 6,1”.

91mobiles spune că modelul de bază va avea dimensiuni de 152,8 x 71,9 x 8,5mm, ecran de 6,03”, procesor Tensor G4 și încărcare wireless Qi2, la fel ca modelele Pixel 9 Pro și Pixel 9 Pro XL. În imagini pot fi observate noile direcții de design, pe care le-am văzut și în leak-urile anterioare pentru variantele Pro, cu o insulă de camere lată pe spate, margini drepte, ca pe iPhone, și paneluri de sticlă drepte pe față și pe spate.

Cel mai probabil, Pixel 9 va intra în ofertă la prețul Pixel 8 de anul trecut în timp ce modelele Pro vor fi mai scumpe. Nu este clar dacă Pixel 9 Pro „standard” va intra la prețul modelului Pro anterior, sau dacă va fi undeva la jumătate. Dacă se păstrează prețul, înseamnă că modelul XL va fi mai scump decât cel mai performant Pixel de anul trecut, probabil depășind pentru prima dată 1.000 de dolari.