Nici nu s-a terminat revoluția 5G că urmează să avem parte de 5.5G. Care sunt primele telefoane compatibile

Scris de | 2 aprilie, 2024
Nici nu s-a terminat revoluția 5G că urmează să avem parte de 5.5G. Care sunt primele telefoane compatibile
FOTO via GSMArena

China Mobile a anunțat lansarea comercială a 5G-Advanced, tehnologie cunoscută și sub numele de 5.5G sau 5GA. Iar primele telefoane care susțin acest standard îmbunătățit de conectivitate sunt mai aproape decât am crede. Pete Lau, Director de Produs la Oppo, a postat un teaser în care arată Oppo Find X7 Ultra cu „5GA” afișat în bara de stare.

Există și o postare pe Weibo care sugerează că modelul vanilla Oppo Find X7 ar urma să fie actualizat și el cu conectivitate 5.5G. Acest lucru este interesant, deoarece telefoanele folosesc cipuri diferite: Snapdragon 8 Gen 3 pentru Ultra și Dimensity 9300 pentru modelul de bază. Asta înseamnă că telefoanele din gama Find X7 ar trebui să fie primele care suportă 5.5G.

Cu toate acestea, e probabil ca numărul să crească la peste 20 de dispozitive compatibile într-un an de zile. China Mobile își propune să implementeze noua rețea cu acoperire în peste 300 de orașe până la sfârșitul acestui an. Primele 100 dintre acestea vor include marile zone metropolitane Beijing, Shanghai și Guangzhou.

Rețeaua 5G-Advanced promite să fie de trei de ori mai rapidă, atingând viteze de până la 10Gbps download și 1Gbps upload. China Mobile a instalat deja zone demo în întreaga țară, astfel încât posesorii de Find X7 să poată să o încerce.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: The Oppo Find X7 series is getting 5.5G support, the first in the industry