Oppo Find X7 Ultra este primul telefon cu două camere cu zoom periscopic

Scris de | 8 ianuarie, 2024
Oppo Find X7 Ultra este primul telefon cu două camere cu zoom periscopic

Așa cum anunțau de ceva timp zvonurile din piață, Oppo a decis să includă două camere tele cu lentilă periscop pentru zoom pe cel mai nou model al său, Oppo Find X7 Ultra. Sistemul de camere de pe noul telefon se numește HyperTone Camera System și are 4 camere realizate în colaborare cu Hasselblad, toate de 50MP. Principala are senzorul de 1 inch de a doua generație de la Sony, LYT-900, care este mai eficient din punct de vedere al energiei consumate. Vine cu o diafragmă de f/1.8, stabilizare optică, o focală de 23mm și o reducere de 50% a reflecțiilor. Camera ultrawide are tot un senzor Sony – LYT-600 -, cu diafragmă f/2.0, și dimensiune de 1/1.95 inch. Distanța focală este de 14mm și cea pentru focus este de până la 4cm.

„Vedetele” lui Find X7 Ultra, cele două lentile periscop, sunt următoarele: prima e capabilă de un zoom optic 3x, și are un senzor de 1/1.56 inch de la Sony (IMX980), despre care Oppo spune că este „de aproape 3 ori mai mare decât al competiției”. Este propus pentru fotografia portret și fotografii de produs, cu o distanță focală de 65mm și o distanță de focus de 25cm. A doua cameră oferă un zoom optic 6x, folosindu-se de un senzor Sony IMX858 de 1/2.51 inch, cu f/4.3, și distanță focală de 135mm. Ba mai mult, cu ajutorul AI-ului, telefonul poate ajunge la zoom 12x.

Tot la capitolul de îmbunătățiri ale camerei, Oppo se laudă cu niște reușite importante în ceea ce privește fotografia cu telefonul mobil. Cea mai mare ar fi HyperTone Image Engine, care îmbunătățește rezultatele fotografiilor cu HDR, evitând supraexpunerea, sau impresia că o imagine ar fi prea sharp. Această funcție ar fi fost în dezvoltare timp de doi ani, fiind realizată cu ajutor de la fotografi profesioniști și experți în colorizare, și va fi făcută disponibilă și pe alte telefoane Oppo, din gamele Find N și Reno.

Bineînțeles, sunt anunțate progrese importante și la capitolul zoom (doar de-aia avem două camere cu întrebuințarea asta pe Find X7 Ultra), mai ales în medii slab luminate. Există și un nou Hasselblad Portrait Mode, pentru fotografii portret cu ceva mai mult realism.

Telefonul vine în trei variante de culoare: Ocean Blue, Sepia Brown și Tailored Black, toate fiind acoperite cu piele vegană pe spate. La interior se află o baterie de 5000mAh, care se poate încărca pe fir, prin tehnologie SuperVOOC, cu până la 100W. De asemenea, Oppo Find X7 Ultra va avea și cel mai luminos ecran de până acum pe un telefon Oppo, un QHD (3168 x 1440 de pixeli), care urcă până la 1600 de niți și poate atinge 4500 de niți în local peak brightness, pentru HDR. Ecranul are o dimensiune de 6,82 inchi, și deja clasica rată de refresh de 120Hz. Vine cu rezistență la praf și apă de tip IP68.

Și acum, veștile proaste: telefonul nu pare că se va lansa în afara Chinei prea curând. Dacă totuși încerci să faci rost de el, e bine să știi că va costa în jur de 845 de dolari pentru varianta cu 12GB RAM și 256GB stocare, respectiv aproape 990 de dolari pentru varianta cu 16GB RAM și 512GB stocare. Disponibilitatea telefonului este anunțată pentru data de 12 ianuarie, și va exista și o versiune specială cu suport pentru apeluri prin satelit, ce se va lansa în martie.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Oppo Find X7 Ultra is the first phone with two periscope zoom cameras