Oppo Find X7 Pro ar putea fi primul telefon cu două camere cu zoom periscopic

Scris de | 28 noiembrie, 2023
Oppo Find X7 Pro ar putea fi primul telefon cu două camere cu zoom periscopic

Oppo Find X6 Pro a fost în 2023 probabil cel mai bun telefon pe care nu l-am primit deloc în Europa. Acesta a stat o perioadă pe locul întâi în clasamentul celor mai bune camere de pe smartphone-uri și a îmbunătățit mult design-ul și performanța față de generația anterioară. Se pare că și noul X7 Pro de la Oppo are ambiții similare, urmând a fi, cel mai probabil, primul telefon echipat cu două camere cu zoom cu obiectiv periscopic. 

Find X7 Pro ar putea fi cel mai interesant flagship pe care nu-l vom vedea în Europa

Conform zvonurilor recente despre Oppo Find X7 Pro, dar și primei imagini cu spatele telefonului, care dezvăluie modulul imens de camere cu formă octogonală, se pare că acesta va fi primul model care va adopta două lentile periscopice. Întrebarea pe care cu toții ne-o vom pune va fi însă „de ce?”, întrucât specificațiile nu sugerează că ar fi necesare două astfel de lentile.

Informațiile scăpate pe internet despre telefon sugerează că acesta va fi echipat cu un senzor principal de 1”, modelul „Lytia” LYT900 de la Sony. Apoi, o cameră cu zoom optic persicopic cu mărire de 2,7x va fi echipat cu senzorul Sony IMX890, în timp ce o a doua cameră cu zoom optic 6x va beneficia de un senzor Sony IMX868 de 50 megapixeli. Și camera ultrawide va folosi tot un snezor Sony IMX890 de 50 megapixeli. 

Având în vedere că există camere cu zoom Optic 2x, 3x sau chiar 3,5x fără obiectiv periscopic, este greu de înțeles de ce Oppo ar alege un astfel de design, semnificativ mai scump și nu obligatoriu mai performant pentru o cameră cu zoom optic atât de mic. 

Este interesant însă faptul că va adopta un senzor de 1” pe camera principală. Acest lucru înseamnă că și OnePlus 12 ar putea folosi același senzor, și nu va „recicla” doar camera de pe modelul pliabil Open, lansat recent. 

Așa cum este așteptat pentru un flagship din 2024, Oppo Find X7 Pro va fi echipat cu Snapdragon 8 Gen 3, baterie de 5.000 mAh și încărcare rapidă la 100W pe fir și 50W wireless. Lansarea va avea loc, cel mai probabil, în ianuarie sau februarie. Dacă Oppo va păstra strategia de anul acesta, nici acest flagship nu va ajunge în Europa. Compania se concentrează aici pe pliabilele Find N Flip și pe modelele de top de la OnePlus.

Etichete: , ,

Sursa: via Phone Arena