Apple ar lucra la un robot care să te ajute la treburile casnice

Scris de | 4 aprilie, 2024
Apple ar lucra la un robot care să te ajute la treburile casnice

După ce a renunțat complet la planurile sale pentru dezvoltarea unei mașini electrice, Apple are acum mai multe domenii de explorat, și se pare că unul dintre ele este cel al roboticii. Mai exact, conform lui Mark Gurman de la Bloomberg, Apple consideră ca acesta ar putea fi „the next big thing” și și-ar dori să creeze o mașinărie care să nu necesite intervenția umană.

Proiectul Apple în ceea ce privește dezvoltarea unui robot „pentru casă” se află încă în primele sale stagii de viață, dar se pare că gigantul din Cupertino ar fi început deja să lucreze la unul care poate urmări utilizatorii prin locuință. De asemenea, ar fi dezvoltat deja și un aparat care poate face robotul să mute un ecran dintr-o parte în alta. Ideea acestui experimente este de a putea construi o mașinărie care să imite mișcările capului și să poată fi „fixată” pe o singură persoană dintr-un grup, probabil pentru o experiență de video call mai bună și mai stabilă.

De asemenea, ținând cont că acești roboți ar trebui să se miște de unii singuri, Apple cercetează și diferiți algoritmi de navigație. Se pare că divizia de device-uri pentru casă a celor de la Apple se ocupă de dezvoltarea acestora, și există cel puțin un inginer care s-a alăturat echipei și care lucrase înainte la proiectul Titan, cel care cuprindea mașina electrică Apple.

Una dintre temerile celor de la Apple cu privire la acest proiect este dacă oamenii ar fi dispuși să plătească sume de bani consistente pentru roboții pe care vrea să îi construiască, iar membrii executivi din Cupertino încă nu s-au pus de-acord dacă ar trebui să mai investească într-o astfel de inițiativă. Rămâne de văzut dacă vom mai vedea informații despre un eventual robot al celor de la Apple. Un lucru e cert însă: dacă va exista, nu va putea fi numit iRobot!

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple is developing personal robots for your home, Bloomberg says