Cât de mari vor fi bateriile pe iPhone 16. Unul dintre modele ar putea primi un „downgrade”

Scris de | 10 aprilie, 2024
Cât de mari vor fi bateriile pe iPhone 16. Unul dintre modele ar putea primi un „downgrade”

Pe rețeaua Weibo din China au apărut primele informații despre capacitatea bateriilor de pe următoarea generație de smartphone-uri Apple. Se pare că, majoritatea modelelor din gama iPhone 16 vor primi mici upgrade-uri la nivelul acumulatorilor interni, dar unul dintre modele ar putea primi un „downgrade”, la o capacitate mai mică. Această decizie este ciudată, având în vedere că este vorba despre modelul „Plus”, pe care Apple îl laudă de două generații drept „cel mai longeviv iPhone”.

Toate variantele, în afară de iPhone 16 Plus, ar putea primi baterii mai mari

Sursa nu este una cu o reputație stabilită în zona de leak-uri, însă mai multe publicații internaționale au preluat această informație la nivel de zvon. Ne așteptăm ca modelele iPhone 16 Pro să crească puțin în dimensiuni față de modelele 15, deci un upgrade de baterie ar fi fost de așteptat, însă vedem că inclusiv bateria lui iPhone 16 „standard”, care va veni doar cu o schimbare a modulului de cameră, este acum mai mare.

Astfel, avem 3.561 mAh pe iPhone 16, modelul de bază, cu 6% mai mare decât pe iPhone 15. Acest upgrade alături de noul procesor A18 cu arhitectură pe 3nm îmbunătățită ar putea reprezenta un aport de autonomie semnificativ de la o generație la alta. Modelul 16 Plus, care folosește același hardware intern dar vine cu un ecran mai mare, face însă trecerea la o baterie de 4.006 mAh, cu 9% mai mică decât pe generația anterioară. În consecință, este posibil să nu vedem un aport de autonomie pe acel model.

Variantele Pro, în schimb, primesc upgrade-uri mai mici. De exemplu, iPhone 16 Pro ar putea fi echipat cu baterie de 3.355 mAh, cu 2,5% mai mare decât pe 15 Pro, dar totuși mai mică decât pe 16 „standard”, în ciuda unui procesor mai performant, A18 Pro, unui ecran la 120 Hz și unor camere mai avansate. Cei care vor alege iPhone 16 Pro Max ar putea primi cu 5% mai multă capacitate a bateriei față de 15 Pro Max, la 4.676 mAh.

Capacitatea bateriei nu spune însă toată povestea atunci când vine vorba despre autonomie. În ultimii câțiva ani, iPhone-urile au reușit să egaleze sau chiar să depășească modele cu Android în termeni de autonomie, chiar și cu baterii mai mici. Aici intră în discuție optimizările software din iOS, pentru a folosi hardware-ul de pe iPhone-uri în moduri cât mai eficiente.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Weibo