Fairphone a lansat căștile true wireless Fairbuds, care pot fi reparate de oricine

Scris de | 10 aprilie, 2024
Fairphone a lansat căștile true wireless Fairbuds, care pot fi reparate de oricine

Earbuds-urile, sau căștile in-ear, true wireless, nu sunt o categorie de produs care poate fi neapărat reparată în cele mai multe cazuri. Chiar și majoritatea celor mai bune astfel de modele de pe piață, odată ce au de-a face cu o problemă hardware, sunt înlocuite, și în cel mai bun caz vei primi altele direct de la producător. Este una dintre categoriile de produse în care vechiul „de banii ăia, mai bine îți iei una nouă” funcționează, pentru că sunt o mulțime de modele, disponibile la prețuri accesibile și cu performanțe bune spre foarte bune.

Acestea fiind zise, Fairphone nu este însă neapărat de-acord cu filozofia asta. Compania care a lansat până acum mai multe versiuni de telefoane reparabile, și cărora le poți înlocui componentele chiar tu cu ușurință, tocmai a anunțat și o pereche de căști, denumite, bineînțeles, Fairbuds. Fairphone mai crease până acum și o pereche de căști over-ear, și acelea având componente ce puteau fi înlocuite.

Fairbuds nu doar că sunt construite cu gândul de a putea fi reparate, ci și pentru a putea fi folosite ani la rând. Astfel, compania spune că vei putea schimba cu ușurință șapte componente diferite de pe aceste căști true wireless – bateria, inelul de silicon, tips-urile căștilor, exteriorul carcasei de încărcare, bateria și nucleul acesteia, dar și casca în sine. De asemenea, un lucru foarte important pentru cei care au trecut prin așa ceva – dacă pierzi o singură cască, vei putea comanda una care să o înlocuiască de pe site-ul Fairphone, lucru care se întâmplă extrem de rar cu căștile true wireless. Compania mai oferă și o garanție de 3 ani, ca să arate câtă încredere are în acest produs.

În ceea ce privește specificațiile, din fericire Fairphone a luat decizii bune și aici. Fairbuds-urile vin cu difuzoare de 11mm acoperite cu titan și o configurație de 3 microfoane per cască. Există și ANC și posibilitatea de conectare la mai multe device-uri prin Bluetooth 5.3. Sunt certificate IP54 pentru rezistență la transpirație, iar autonomia este de 5 ore pentru căști și 26 de ore în total, cu ceea ce oferă carcasa de încărcare. Există și un equalizer în aplicația căștilor, disponibilă pe Android și iOS.

Prețul este și el unul mai mult decât corect pentru o pereche de căști ce oferă 3 ani garanție (dacă sunt și calitative). Pot fi comandate de pe site-ul oficial, la un cost de 149 de euro, și sunt disponibile în două culori – negru și alb.

Etichete: , , , ,

Sursa: Fairphone Fairbuds launched: Who says repairable earbuds are impossible?