iPhone 17 Pro este așteptat să fie primul telefon cu un procesor pe 2nm

Scris de | 11 aprilie, 2024
iPhone 17 Pro este așteptat să fie primul telefon cu un procesor pe 2nm

Suntem încă departe de lansarea seriei iPhone 16 (la aproximativ 6 luni distanță), dar apar deja zvonuri, mai mult sau mai puțin confirmate, despre device-urile din seria iPhone 17. Mai exact, se pare că iPhone 17 Pro-ul de anul viitor va fi realizat pe un proces de 2nm al celor de la TSMC. Gigantul taiwanez a confirmat că a început să lucreze la acest proces încă din 2022, și de atunci se zvonea că iPhone 17 Pro va fi primul device care va avea la interior un procesor realizat astfel (lucru care pare foarte posibil).

Producția la scară mică este așteptată să înceapă în fabricile TSMC mai târziu în acest an, cu producția de masă luând startul în 2025, la timp pentru a acoperi necesarul unui iPhone 17 Pro și Pro Max, în toamna lui 2025. În ultimele luni, Apple a spus că a contractat întregul proces de fabricare pe 2nm al celor de la TSMC, cel puțin în fază inițială. Astfel, pe lângă telefoanele Pro din seria 17, procesoarele pe 2nm sunt așteptate să fie folosite și în viitoarele Mac-uri cu Apple Silicon.

Următorul pas ar fi trecerea la o versiune și mai bună a procesului pe 2nm, așteptată să fie anunțată undeva pe la sfârșitul lui 2026, după care saltul ar trebui să fie făcut la un proces pe 1.4nm. Seria iPhone 16 și iOS 18 sunt așteptate în acest an să se concentreze foarte mult pe capacitățile AI ale produselor, însă se pare că procesarea acestora, cel puțin în cazul funcțiilor care au nevoie de procesare on-device, va fi realizată pe variantele clasice, nu pe cele pe 2nm.

Etichete: , , , , ,

Sursa: iPhone 17 Pro to be the first with a chipset built on TSMC's 2nm process