Western Digital a prezentat un card SD de 4TB, cea mai mare capacitate din lume

Scris de | 12 aprilie, 2024
Western Digital a prezentat un card SD de 4TB, cea mai mare capacitate din lume

În această săptămână, Western Digital a prezentat, în avanpremieră pentru industrie, primul card SD de 4 TB. Micul device este expus la conferința NAB, una dedicată broadcasterilor și creatrilor de conținut, și va fi lansat comercial în 2025.

Cardul SDUC SanDisk Extreme Pro de 4 TB de la Western Digital respectă standardul Secure Digital Ultra Capacity (SDUC, care permite până la 128TB). Cardul utilizează interfața Ultra High Speed-I (UHS-I) și are clasificarea pentru clasa de viteză 10, susținând astfel o viteză minimă de 10 MB/s și o rată maximă de transfer de date de 104 MB/s când funcționează în modul UHS104 (SDR104). Cardul SD al WD a primit, de asemenea, un rating pentru a îndeplini clasa de viteză video V30, susținând o viteză minimă de scriere secvențială de 30 MB/s, ceea ce ar putea fi suficient pentru înregistrarea video 8K, mult peste piața 4K spre care Western Digital își îndreaptă în principal atenția cu acest produs.

Deocamdată, Western Digital nu dezvăluie ce NAND este în cardul SDUC SanDisk Extreme Pro de 4 TB. Având în vedere capacitatea mare și data de lansare relativ îndepărtată, tocmai în 2025, WD ar putea avea ca target ca acest produs să fie unul dintre primele care să utilizeze viitorul NAND BiCS 9.

Și, deși nu este specificat în comunicatul de presă oficial al WD, ar fi surprinzător dacă cardul viitor nu ar suporta și modul off-spec DDR200/DDR208, care permite rate de transfer mai mari decât cele obținute de obicei de standardul UHS-I. Cardul SDXC SanDisk Extreme Pro de 1 TB din generația actuală de la Western Digital deja suportă acest mod, permițându-i să atingă viteze de citire de până la 170 MB/s, deci ar fi surprinzător ca producătorul să îl elimine de pe produsele noi. Cu toate acestea, problema cu DDR208 rămâne aceeași ca întotdeauna: este un mod proprietar care necesită un gazdă compatibilă pentru a fi utilizat.

Western Digital nu a dezvăluit și cât va costa cardul său SanDisk Extreme Pro SDUC de 4 TB. Un card SanDisk Extreme Pro de 1 TB costă 140 de dolari, așa că putem presupune cam cât de mare va fi prețul unui card SD de 4 TB care folosește NAND de vârf.

Etichete: , ,

Sursa: Western Digital Previews 4 TB SD Card: World's Highest-Capacity