Huawei renunță la seria P. Confirmă numele „Pura70” pentru gama nouă de flagship-uri

Scris de | 15 aprilie, 2024
Huawei renunță la seria P. Confirmă numele „Pura70” pentru gama nouă de flagship-uri

De mulți ani, seria P de la Huawei este una de referință în domeniul smartphone-urilor, în special atunci când vine vorba despre construcție premium și despre performanță de captură foto. Cu un brand în continuare atât de puternic, chiar și în urma restricțiilor SUA, care au limitat anumite capabilități ale acestor telefoane, este ciudat să aflăm astăzi că Huawei a decis să renunțe la brandul P, pentru a-l înlocui cu unul nou. Huawei urmează să lanseze astfel Huawei Pura70, noua sa gamă de flagship-uri pentru anul 2024, și pare să pună un accent mai mare pe stil și lifestyle decât pe ideea de specificații de top.

Pura70, noile flagship-uri Huawei pentru 2024

Anunțul a fost făcut de Richard Yu, CEO-ul Huawei Consumer Business Group, care a publicat pe rețelele de socializare câteva imagini și un clip video, care confirmă schimbarea de brand. Huawei Pura70 nu va fi doar un flagship concentrat pe capabilități foto, dar și unul care să inspire „pasiune, puritate, stil și creativitate”, conform clipului oficial.

Cu această ocazie se confirmă și faptul că vom avea parte de un modul de cameră încadrat într-un triunghi, așa cum am văzut anterior în imaginile scăpate pe internet cu telefoanele „P70”.

Nu știm însă cu exactitate cum va arăta seria Huawei Pura70, dacă va mai fi compusă din trei modele, ca până acum, sau dacă va fi modificată și/sau dacă va mai exista un model „Lite”. Se zvonea că vom primi un P70 „standard”, un P70 „Pro” și un model Art, așa cum am văzut și în cazul seriei P60. Desigur, în România, nu a ajuns decât modelul mijlociu, P60 Pro, și putem presupune că așa se va întâmpla și anul acesta.

Totuși, faptul că seria Huawei Pura70 va avea la bază din nou un chipset Kirin produs în fabricile SMIC din China, ar putea însemna că seria nu se va lansa în afara țării de origine. Seria Huawei Mate 60, cea care a debutat cu chipset-ul Kirin 9000s la bord, nu a venit deloc în Europa, probabil din cauza restricțiilor SUA. Singura opțiune prin care am putea primi astfel de dispozitive pe piața din Europa ar putea fi alegerea unui chipset Snapdragon cu 4G, așa cum am văzut în anii precedenți.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSM Arena