Noii utilizatori X ar putea fi nevoiți să achite o mică taxă anuală pentru a putea posta pe platforma lui Musk

Scris de | 17 aprilie, 2024
Noii utilizatori X ar putea fi nevoiți să achite o mică taxă anuală pentru a putea posta pe platforma lui Musk

Elon Musk a confirmat că X (fostul Twitter) intenționează să perceapă taxe de la noii utilizatori pentru a le permite acestora să posteze pe platformă, conform TechCrunch.

„Din păcate, o mică taxă pentru accesul la scrierea postărilor pentru noii utilizatori este singura modalitate de a reduce valul nesfârșit de boți”, a scris Musk pe X.

În octombrie, X a confirmat că „sondează piața” ca să vadă dacă utilizatorii ar fi dispuși să plătească o mică taxă anuală pentru a accesa platforma, încasând deja de la noii utilizatori din Noua Zeelandă și Filipine suma de un dolar. Plata taxei le-a permis apoi noilor utilizatori din aceste țări să posteze, să răspundă, să dea like-uri și să marcheze postările de pe X.

Acest test a fost numit programul „Not-A-Bot”, însă nu este clar cât de eficient a fost în oprirea boților. Însă decizia X de a extinde programul pare să sugereze că ceva, totuși, a funcționat.

Musk nu a clarificat încă când ar putea fi obligatorie „o mică taxă” pentru noii utilizatori X, confirmând doar într-o postare ulterioară că cei care evită să plătească taxa vor putea să posteze abia după trei luni.

Deși postările lui Musk menționează doar plata pentru „accesul la funcția de a posta”, este probabil ca și alte caracteristici limitate de programul „Not-A-Bot” să fie, de asemenea, limitate în acele trei luni pentru orice utilizator care nu plătește taxa.

Atunci când X a lansat programul „Not-A-Bot”, Musk a afirmat că perceperea unei taxe anuale de 1 dolar ar face de „1000 de ori mai grea manipularea platformei”.

La începutul acestei luni, X a avertizat utilizatorii că face o curățenie amplă a conturilor de spam, a mai remarcat TechCrunch. Suportul X a confirmat că numărul de urmăritori va fi probabil afectat în timpul acestui purge.

Etichete: , , ,

Sursa: Elon Musk plans to charge new X users to enable posting