Google se pregătește să lanseze un nou Chromecast

Scris de | 25 aprilie, 2024
Google se pregătește să lanseze un nou Chromecast

Google se pregătește să lanseze un nou Chromecast 4K cu Google TV. Modelul actual al dongle-ului de streaming cu Android a fost lansat în 2020, așa că acest update este așteptat de mult.

Potrivit surselor 9to5Google, lansarea noului Chromecast 4K este iminentă. Asta înseamnă că am putea vedea dispozitivul lansat în timpul conferinței Google I/O 2024, care va începe pe 14 mai.

Noul Chromecast ar trebui să-și păstreze același preț de 49,99 dolari, ca modelul din 2020 aflat în prezent pe piață. Totuși, acesta ar putea fi livrat împreună cu o telecomandă nouă și mai capabilă.

Publicația nu oferă detalii despre noua telecomandă, dar un videoclip găsit în Android 14 Beta, anul trecut, ne-a arătat o telecomandă similară cu cea inclusă în pachetul actualului Google Chromecast, având însă mai multe butoane. Unul dintre butoanele nou adăugate pare a fi unul în formă de stea sau „buton magic” pe care utilizatorii l-ar putea personaliza pentru a deschide o aplicație favorită sau pentru a schimba sursa imaginii.

De asemenea, noul Chromecast 4K cu Google TV ar putea fi alimentat de un chipset mai nou, posibil Amlogic S905X5, care a fost anunțat anul trecut. Procesorul de 6nm ar fi mai eficient decât chipul Amlogic S905X3 de 12nm de pe modelul actual al Chromecast.

Nu există detalii despre celelalte specificații ale dispozitivului care urmează să fie lansat, dar sperăm că Google îl va dota cu mai mult spațiu de stocare și mai multă memorie RAM de această dată.

Etichete: , ,

Sursa: Source: 4K Chromecast with Google TV sequel is coming with new remote