VIDEO Cât costă câinele robot care se controlează cu smartphone-ul și care poartă un aruncător de flăcări pe spate

Scris de | 26 aprilie, 2024
VIDEO Cât costă câinele robot care se controlează cu smartphone-ul și care poartă un aruncător de flăcări pe spate

Dacă te întrebi când vei putea comanda câinele-robot cu lansator de flăcări pe care Throwflame, companie din Ohio, l-a anunțat pentru prima dată vara trecută, acea zi a sosit în sfârșit. Thermonator, pe care Throwflame îl promovează ca fiind „primul robot-câine care folosește un lansator de flăcări”, este acum disponibil pentru achiziție. Prețul? 9.420 de dolari.

Thermonator este un robot cu patru picioare cu un lansator de flăcări ARC montat pe spate, alimentat cu benzină sau napalm. Are o autonomie a bateriei de o oră, o rază de aruncare a flăcărilor de peste nouă metri și conectivitate Wi-Fi și Bluetooth pentru controlul de la distanță printr-un smartphone.

Include, de asemenea, un senzor LIDAR pentru cartografierea și evitarea obstacolelor, „vedere” cu laser și navigare prin First-Person View, cu ajutorul unei camere integrate. Produsul pare să fie o altă versiune a robotului Unitree Go2, care costă 1.600 de dolari în configurația sa de bază.

Compania enumeră și aplicațiile reale și posibile ale noului robot precum „controlul și prevenția incendiilor de vegetație”, „managementul agricol”, „conservarea ecologică”, „îndepărtarea zăpezii și gheții” și „entertainment și efecte speciale”. Dar, cel mai important, acesta poate aprinde diverse obiecte.

Etichete: , , ,

Sursa: You can now buy a flame-throwing robot dog for under $10,000