TikTok și UMG au făcut pace. Melodiile lui Taylor Swift sau Billie Eilish pot fi folosite din nou de utilizatori

FOTO via Facebook Taylor Swift

Utilizatorii de pe TikTok vor putea să folosească din nou muzica din catalogul artiștilor celor de la UMG (Universal Music Group), care include unii dintre cei mai mari și mai populari artiști ai zilelor noastre, precum Taylor Swift, Billie Eilish sau Ariana Grande. După luni de discuții, platforma de social media și gigantul industriei muzicii au făcut pace, și s-au înțeles cu privire la un nou acord de licențiere a conținutului. Termenii financiari nu au fost dezvăluiți de niciuna dintre companii.

Înțelegerea vine însă într-un moment critic pentru TikTok, care este amenințată cu interdicția în Statele Unite, precum și în alte piețe cheie ale sale. Acordul cu UMG servește și ca o lovitură de imagine și un motiv în plus pentru unii utilizatori ai rețelei sociale de a sprijini TikTok. Aceasta a decis deja să meargă la tribunal pentru a contesta interdicția în Statele Unite.

Piesele artiștilor UMG vor fi disponibile pentru crearea de conținut pe TikTok în una sau două săptămâni, iar conținutul deja existent, care încorpora melodiile acestora și fusese automat dat pe mute va avea parte din nou de sunet tot atunci. O selecție de piese ale lui Taylor Swift reveniseră deja pe platformă luna trecută, deoarece aceasta are anumite drepturi pe albumele sale. CEO-ul TikTok, Shou Chew, a declarat că este fericit pentru că UMG și compania sa au putut ajunge la un acord: „muzica este o parte integrală din ecosistemul TikTok și suntem mulțumiți să găsim o cale de a coopera cu Universal Music Group”.