Ce noutăți aduce iOS 17.5, următorul update pentru iPhone

iOS 17.5

Apple se pregătește de lansarea iOS 17.5. Cel mai probabil, noua versiune de software va fi distribuită către utilizatorii de iPhone începând de săptămâna viitoare, însă cei care sunt înscriși în programul de testare beta pot descărca chiar acum noua versiune în varianta „Release Candidate”, adică cea „aproape” finală. Cu această ocazie aflăm și care sunt noutățile din iOS 17.5, iar lista nu este nici foarte lungă și nici nu adaugă prea multă funcționalitate.

De fapt, iOS 17.5 pare să fie o versiune născută din necesitatea iOS de a fi la zi cu iPadOS. Noile tablete iPad Air M2 și iPad Pro M4 vor fi livrate cu iPadOS 17.5, prima versiune software care oferă suport pentru aceste noi modele, iar iOS 17.5 se lansează simultan. În România vom primi, cel mai probabil doar un singur update real, întrucât cealaltă funcție este strâns legată de aplicația Apple News, care nu este disponibilă la noi în țară.

Iată lista completă de noutăți din iOS 17.5

Apple News

  • Modul offline din Apple News+ îți oferă acces la fluxul Today și tab-ul News+ chiar și atunci când nu ai conexiune la internet.
  • Quartiles este un joc cu cuvinte zilnic nou și original, disponibil acum în Apple News+.
  • Tabela de scoruri în Puzzles din News+ îți oferă acces la date noi ale jucătorului pentru Crucigrame, Mini Crucigrame și Quartiles, inclusiv statistici și serii.

Notificări de urmărire

  • Detectarea urmăririi între platforme livrează notificări utilizatorilor dacă un tracker Bluetooth compatibil, pe care nu-l dețin, se mișcă împreună cu ei, indiferent de sistemul de operare cu care este asociat dispozitivul.

Așa cum este de așteptat, noul update iOS 17.5 va fi compatibil cu toate smartphone-urile Apple începând cu seria iPhone XS/XR și până la cele mai recente variante din seria iPhone 15.

Aceasta ar putea fi ultima versiune majoră de iOS 17 înainte de debutul versiunii iOS 18 din toamnă. La începutul lunii iunie, Apple va prezenta iOS 18 în premieră la WWDC, conferința anuală pe care compania o ține pentru dezvoltatorii software de pe platformele sale. Aici sunt de obicei introduse noile versiuni ale sistemelor de operare de la Apple și sunt lansate primele versiuni de test. iOS 18, iPadOS 18 și celelalte sisteme de operare Apple sunt așteptate anul acesta cu funcții de AI generativ incluse.