În curând, ChatGPT ar putea accesa date și informații direct din serviciile tale cloud, precum Google Drive sau OneDrive

Scris de | 10 mai, 2024
În curând, ChatGPT ar putea accesa date și informații direct din serviciile tale cloud, precum Google Drive sau OneDrive

ChatGPT permite în prezent abonaților săi să încarce fișiere în chatbot și să pună întrebări pe baza datelor furnizate. Dar ce se întâmplă dacă datele unui utilizator sunt stocate pe servicii cloud, cum ar fi Google Drive sau OneDrive? Răspunsul scurt este că utilizatorul trebuie să descarce acele date și să le introducă apoi manual în ChatGPT. Cu toate acestea, noul update de la OpenAI pentru ChatGPT este pe cale să rezolve această problemă.

Contul legit_rumors de pe X a descoperit o așa-zisă caracteristică Context Connector pentru ChatGPT care permite utilizatorilor să conecteze chatbot-ul la conturile lor Google Drive, OneDrive Personal și OneDrive Business. În acest fel, ChatGPT poate obține datele direct din aceste servicii, eliminând necesitatea ca utilizatorii să descarce manual datele și să le introducă apoi în chatbot.

Deși Context Connector nu este încă disponibil publicului, utilizatorul TestingCatalog de pe X a reușit să acceseze feature-ul și să îl facă să funcționeze. Așa cum poți vedea în capturile de ecran de mai jos, accesarea pictogramei de agrafă din bara de căutare ChatGPT deschide două opțiuni pentru utilizatori, fie adăugarea de fișiere din Google Drive, fie încărcarea de pe PC.

Selectarea Google Drive deschide un browser care îți permite apoi să alegi fișiere. Context Connector al ChatGPT suportă Google Drive, OneDrive și Office 365. Cu toate acestea, mai multe servicii cloud ar putea fi adăugate ulterior pe lista celor suportate.

Capturile de ecran sugerează, de asemenea, că utilizatorii pot gestiona starea aplicațiilor conectate în ChatGPT. În plus, spotter-ul spune că au fost găsite și urme de integrare Notion în cod, dar se pare că dezvoltatorii ChatGPT au lăsat codul sursă incomplet.

Noua funcție e încă în dezvoltare și nu știm exact când va fi lansată. Între timp, rămâne de văzut dacă Context Connector va fi disponibil pentru toți utilizatorii ChatGPT sau dacă va fi adăugat ca un beneficiu suplimentar pentru abonații plătitori.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: You could soon feed ChatGPT files from Google Drive and OneDrive