Cât va costa ROG Ally X, următoarea consolă portabilă de la ASUS

Scris de | 13 mai, 2024
Cât va costa ROG Ally X, următoarea consolă portabilă de la ASUS

ASUS abia a confirmat existența ROG Ally X, o revizie hardware pentru consola sa portabilă lansată anul trecut. Deși compania taiwaneză nu a oferit foarte multe detalii, vorbind în public despre îmbunătățirile care vor veni doar superficial, avem acum măcar o mică idee despre ceea ce vom găsi la interiorul consolei de gaming, dar și prețul la care aceasta va ajunge în magazine. Cu siguranță, ROG Ally X nu va fi ieftin.

Originalul ROG Ally a fost lansat anul trecut cu cel mai performant hardware de pe un dispozitiv de acest gen. Vorbim despre integrarea chipset-ului Ryzen Z1 Extreme de la AMD, 16 GB memorie DDR5, 512 GB stocare internă și un ecran IPS cu rezoluție 1080p la 120 Hz. Totuși, imediat după lansare, mulți au observat faptul că această consolă, deși puternică, nu prea putea ține performanța înaltă pe baterie pentru mai mult de o oră, iar limitarea performanței nu aducea îmbunătățiri majore față de alte dispozitive similare din piață (de exemplu Steam Deck).

ROG Ally X ar putea veni cu mici upgrade-uri hardware și un preț mai mare

Noul ROG Ally X dorește să repare câteva dintre problemele raportate în ultimul an de către utilizatorii de Ally. În primul rând, ROG Ally X va beneficia de o baterie semnificativ îmbunătățită, dar și de alte avantaje.

Conform Arsene Lupin, un leaker cunoscut de pe rețeaua de socializare X, noul ROG Ally X va păstra ecranul 1080p la 120 Hz de 7”, ceva ce ASUS deja confirmase. De asemenea, procesorul Z1 Extreme încă nu a fost depășit din punct de vedere al performanței de nimic, așa că și acesta rămâne. Unul dintre upgrade-urile pe care consola le va primi va fi la nivelul stocării, ROG Ally X fiind livrat într-o singură configurație, cu SSD de 1 TB. De asemenea, SSD-ul ar trebui să fie acum de dimensiune „normală”, 2280, pentru upgrade-uri mai ușoare și mai ieftine.

Deși leaker-ul nu a raportat și un upgrade de memorie RAM, reprezentanții ASUS au menționat că acesta va veni, însă nu au vorbit despre capacitate sau viteză. Este posibil ca ROG Ally X să vină cu 32 GB RAM. Noua consolă ROG Ally X va fi livrată exclusiv într-o carcasă de culoare neagră, probabil pentru a fi ușor de diferențiat de Ally-ul original care venea doar în variantă albă. De asemenea, consola ar trebui să fie mai mare și mai grea, în principal din cauza bateriei mai mari.

Prețul final? 799 dolari americani, adică cu 100 dolari mai mult decât modelul Ally cu procesor Z1 Extreme. În Europa, ROG Ally a fost lansat la 799 euro, sau echivalentul a 4.000 lei. Cu o scumpire de încă 100-150 de euro (prețurile din Europa includ taxele), ne putem aștepta la un preț mai degrabă apropiat de 5.000 lei pe piața din România.

Prezentarea oficială a lui ROG Ally X va avea loc pe 2 iunie, în cadrul unui eveniment care va preceda startul târgului de tehnologie Computex, care are loc în Taiwan între 4 și 7 iunie.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,