Primele imagini reale cu Pixel 9, Pixel 9 Pro și Pixel 9 XL. Specificații parțiale și design-ul final

Scris de | 14 mai, 2024
Primele imagini reale cu Pixel 9, Pixel 9 Pro și Pixel 9 XL. Specificații parțiale și design-ul final

Nu mai are rost să ne uităm după leak-uri la calitate slabă, sau la randări 3D pentru telefoanele din seria Pixel 9, întrucât acestea au fost deja fotografiate în mare detaliu. Imaginile reale au fost publicate pe site-ul rusesc Rozetked, unde putem observa că aceste dispozitive sunt și funcționale, fiind fotografiate cu ecranele pornite. Ce aflăm cu această ocazie? Cum arată, cât de mari sunt și care sunt configurațiile hardware ale noilor modele Pixel. De altfel, se confirmă faptul că Google face trecerea de la serie cu două modele la una cu trei, două dintre acestea fiind modele „Pro”.

Care sunt diferențele hardware între modelele Pixel 9, Pixel 9 Pro și Pixel 9 XL

Încă de la începutul seriei de smartphone-uri Pixel, am avut întotdeauna un model „standard” și un XL sau Pro. Singura excepție a fost Pixel 5, care a venit într-o singură variantă, fiind parcă o „generație de sacrificiu”. Odată cu seria Pixel 9, Google va aduce pe piață câte trei dispozitive: Pixel 9, un Pixel 9 Pro și un Pixel 9 XL, cu numele de cod Tokyo, Caiman și Komodo.

Dacă anterior aveai nevoie să treci la un telefon cu ecran mai mare pentru a primi toate îmbunătățirile la nivelul camerelor și ecranului, acum, toate aceste avantaje sunt disponibile în două dimensiuni: pe un Pixel 9 Pro cu ecran de 6,34” și pe Pixel 9 Pro XL, cu ecran de 6,73”. Ambele modele primesc sisteme cu trei camere de 50 megapixeli (wide, ultrawide și telephoto periscopic) și configurații de bază cu 16 GB memorie RAM, și 128 GB stocare, conform Rozetked. Acestea sunt și variantele care folosesc sticlă mată pe partea din spate. Ceva ce doar modelele Pro vor integra este un modul UWB (ultrawide band).

Modelul de bază, Pixel 9 „standard”, va beneficia de un sistem cu doar două camere pe spate, sticlă lucioasă pentru capacul exterior și un ecran puțin mai mic, de 6,24”. Toate cele trei ecrane sunt AMOLED-uri la 120 Hz, dar modelul „standard folosește o tehnologie mai veche cu margini puțin mai groase. Acesta este și singurul model al seriei cu 12 GB memorie RAM.

Diferența de memorie RAM între aceste variante este justificată de faptul că, ce mai probabil, modelele Pixel 9 Pro vor putea rula aplicații AI mai avansate local, care necesită mai multă memorie. Toate cele trei modele vor folosi noul chipset Google Tensor G4, dar Rozetked nu a oferit încă detaliile despre acesta.

Design-ul este o combinație de Pixel Fold și iPhone

În termeni de design, telefoanele arată exact ca randările 3D pe care le-am văzut anterior. Vorbim despre telefoane care au un design care combină „vizorul” de pe Google Pixel Fold, cu marginile și ecranele plate de pe iPhone-uri. Aceasta este o diferență destul de mare de la o generație la alta, după trei modele (Pixel 6, Pixel 7 și Pixel 8), cu margini rotunjite și un „vizor” care mergea dintr-o parte în cealaltă a telefonului.

Seria Google Pixel 9 este așteptată pentru lansare la toamnă, probabil prin luna octombrie, atunci când Google lansează și noul Android. În seara aceasta, Google va ține conferința anuală Google I/O, unde sunt așteptate anunțuri noi referitoare la Android 15, AI și poate și puține informații despre următoarea generație de dispozitive mobile. Având în vedere că telefoanele sunt deja construite și sunt funcționale, iar informațiile acestea sunt deja publice, există posibilitatea ca Google să vorbească puțin și despre ele.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Rozetked