Cum să bei alcool fără să te îmbeți? Cercetătorii elvețieni au găsit soluția: un gel comestibil

Scris de | 17 mai, 2024
Cum să bei alcool fără să te îmbeți? Cercetătorii elvețieni au găsit soluția: un gel comestibil

Cum ar fi să ieși în oraș, să consumi o cantitate (decentă) de alcool și să te întorci acasă fără să fii amețit sau să uiți lucruri? Personal, aș prefera să mă fi putut folosi de un produs similar cu cel pe care l-au realizat cercetătorii elvețieni de la Universitatea din Zurich în câteva momente din viață. Aceștia au realizat un „gel anti-îmbătat”, care a fost deja testat, cu succes, pe șoareci. Cercetătorii susțin că gelul poate reduce nivelul de alcool din sânge cu până la 50% și poate proteja corpul de daunele pe care îl provoacă acesta. Deși încă mai trebuiesc efectuate testele pe oameni, aceștia sunt atât de încrezători în capacitățile gelului încât au aplicat deja pentru un patent.

Gelul comestibil este realizat din ingrediente foarte simple. Cele principale sunt, conform cercetătorilor, fier, aur și zer. Proteinele de zer ajută la producerea gelului, fiind fierte câteva ore pentru a forma niște fire lungi și subțiri. Acestea sunt apoi adăugate într-un solvent cu sare și apă pentru a crea produsul final, gelul comestibil. Cercetătorii spun că avantajul său în această formă este că poate fi digerat încet, permițând ca efectele sale să dureze mai mult.

Unul dintre elementele esențiale îl reprezintă însă atomii de fier individuali. Atunci când este scufundat într-o baie de fier, gelul începe să reacționeze cu alcoolul, schimbându-l în acid acetic și oprind astfel corpul să asimileze mare parte din acesta.

Nu există vreo dată exactă pentru startul testelor pe subiecți umani, dar cercetătorii au publicat deja rezultatele lor în jurnalul Nature Nanotechnology. Pe piață există deja pilule pentru celebra mahmureală, însă introducerea unui astfel de gel cu siguranță ar fi apreciată de cei care vor să se bucure de câteva pahare/sticle fără dureri de cap și stări de greață.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: New gel breaks down alcohol in the body