Celebrul Doge (Kabosu), câinele din rasa Shiba Inu care a devenit viral pe internet și este și imaginea Dogecoin, a murit

Scris de | 24 mai, 2024
Celebrul Doge (Kabosu), câinele din rasa Shiba Inu care a devenit viral pe internet și este și imaginea Dogecoin, a murit
Foto via alephnews.ro

Kabosu, câinele cunoscut pe internet ca fiind inspirația reală din spatele criptomonedei Dogecoin și a meme-ului Doge, a murit.

Kabosu a murit pe 24 mai, conform unei postări pe blogul proprietarei sale, Atsuko Sato, publicată în aceeași zi. O petrecere de rămas bun va avea loc duminică la Flower Kaori în Kotsu no Mori, orașul Narita.

Câinele din rasa Shiba Inu a devenit faimos după o fotografie din 2013, care a fost rapid transformată într-un meme pe internet, constând în principal din fotografii cu Kabosu împodobite cu text comic sans. Meme-ul a fost foarte bine primit de comunitatea 9Gag la vremea respectiva, acolo unde a și devenit rapid viral. Acesta este totodată și unul dintre memele cele mai distribuite de Elon Musk.

Kabosu avea peste 17 ani la momentul morții și se afla într-o stare de sănătate precară de ceva timp, așa cum a fost documentat anterior pe blogul lui Sato. Numeroși fani își iau rămas bun de la Kabosu pe Twitter/X.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,

Sursa: Kabosu, beloved dog who inspired Doge crypto, has died