YouTube Music îți permite acum să cauți melodii fredonându-le în telefon. Funcția e disponibilă pe Android

Scris de | 28 mai, 2024
YouTube Music îți permite acum să cauți melodii fredonându-le în telefon. Funcția e disponibilă pe Android
FOTO via The Verge

Aplicația YouTube Music pentru Android lansează o nouă funcție care este parțial asemănătoare cu Shazam și parțial asemănătoare cu amicul căruia îi spui, „hei, cum e melodia aia care sună așa…” înainte să începi să fredonezi refrenul. Funcția îți permite să fredonezi, fluieri, cânți sau să redai o înregistrare a unei melodii pentru a afla ce piesă este.

Dacă ai deja această nouă funcție în aplicație, vei vedea un nou buton de tip „waveform” chiar lângă pictograma microfonului care apare atunci când dai search din colțul din dreapta sus al aplicației. Când apeși pe el aplicația va începe să asculte. Deși noi nu am primit acest update, cei de la The Verge au testat noua funcție și s-au declarat destul de impresionați de ea. Aparent chiar funcționează așa cum ar trebui.

„În ceea ce privește ascultarea atunci când fredonez, aplicația a identificat corect majoritatea melodiilor pe care le-am cântat, fluierat sau fredonat la telefon, dar au fost și câteva erori amuzante”, a spus Wes Davis, weekend editor la The Verge.

„Nu pot să o critic prea mult din cauza greșelilor. Am încercat să identific melodii despre care am presupus că majoritatea oamenilor nu le-ar recunoaște după doar câteva secunde de fredonat. În general, funcționează rapid, poate mai rapid decât aceeași funcție pe care Google Assistant o are de ani de zile”, a completat acesta.

Se pare că funcția de căutare prin fredonare a fost observată și în varianta de YouTube Music pentru iOS, în ultimele luni, deși nu pare să fie disponibilă încă la scară largă.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: YouTube Music will let you search by humming into your Android phone