Spotify a decis să dea banii înapoi celor care au cumpărat Car Thing

Scris de | 3 iunie, 2024
Spotify a decis să dea banii înapoi celor care au cumpărat Car Thing

După ce a anunțat că primul său produs hardware (și singurul până acum), CarThing, va fi bun de aruncat la gunoi până la finalul acestui an, Spotify a implementat până la urmă și o politică prin care va da banii înapoi celor care l-au cumpărat. Compania suedeză a comunicat celor de la TechCrunch că for oferi banii înapoi tuturor celor care contactează serviciul de customer support și arată o dovadă a achiziției, precum o chitanță în format digital, primită pe email. Car Thing a fost lansat la începutul lui 2022, după ce a fost trimis câtorva abonați la Spotify Premium la sfârșitul lui 2021.

CarThing a fost conceput ca o soluție pentru mașinile care nu aveau display-uri implementate, care să ofere suport pentru Apple CarPlay sau Android Auto. Putea fi controlat prin voce și avea un touchscreen color de 4 inchi în diagonală. Folosesc verbele la trecut pentru că Spotify a anunțat deja, la foarte puțin timp după lansarea sa, că acest produs nu va mai funcționa începând cu data de 9 decembrie.

Spotify spune că această decizie a fost luată ca urmare a dorinței companiei de a se concentra pe funcții noi și pe o mai bună experiență de utilizare pentru cei care folosesc aplicația. Poate fi interpretată însă și ca o încercare de a mai reduce din costuri, după un an în care suedezii au dat afară mai mulți angajați și au mărit și prețurile serviciului lor de streaming de muzică. Spotify a fost dată în judecată pe 28 mai, după ce inițial, nu spunea nimic despre vreo opțiune de a oferi banii înapoi celor care au cumpărat CarThing. De asemenea, compania a specificat și că a început să procese cererile de restituire a banilor de pe data de 24 mai, cu câteva zile înainte de a fi acționată în judecată – lucru care ar putea să o scape de eventualele probleme legale.

Etichete: , , , ,

Sursa: Spotify is offering refunds for Car Thing before it stops working