Cum se ocupă Bitdefender de securitatea cibernetică a primului device „made in Romania” ajuns la bordul Stației Spațiale Internaționale

Scris de | 29 noiembrie, 2024
Cum se ocupă Bitdefender de securitatea cibernetică a primului device „made in Romania” ajuns la bordul Stației Spațiale Internaționale

Bitdefender securizează în fața amenințărilor informatice primul dispozitiv românesc ajuns pe Stația Spațială Internațională (ISS). Dispozitivul denumit DropCoal, dezvoltat de compania autohtonă Romanian InSpace Engineering (RISE), studiază amestecul lichidelor și permite observarea modului în care interacționează în absența gravitației.

Lansat pe 5 noiembrie 2024, DropCoal a ajuns cu succes pe ISS, la 400 de kilometri deasupra Pământului. Experimentul studiază amestecarea a două picături de lichid în gravitație zero, o cercetare care poate ajuta la îmbunătățirea modulului de administrare a medicamentelor pentru astronauți și la dezvoltarea unor soluții mai eficiente pentru alimentarea cu combustibil a navelor spațiale. RISE controlează dispozitivul de la sol printr-o conexiune securizată cu Stația Spațială. Dispozitivul este proiectat să înregistreze fiecare detaliu al interacțiunilor dintre picături cu o cameră ultrarapidă.

Rolul Bitdefender în proiectul DropCoal

Soluția Bitdefender GravityZone asigură protecția cibernetică a dispozitivului DropCoal și garantează funcționarea sigură și neîntreruptă pe parcursul întregii misiuni.

Protejarea unui dispozitiv în spațiu vine cu provocări complexe: semnal întârziat, imposibilitatea intervențiilor fizice pentru reparații și un mediu complet izolat. În acest context, soluția Bitdefender GravityZone a fost adaptată special pentru cerințele misiunii DropCoal, astfel încât să ofere o protecție mai eficientă pe întreaga durată de șase luni a experimentului.

Pentru a îndeplini standardele Agenției Spațiale Europene (ESA), soluția GravityZone a fost concepută să ofere:

  • Detecție automată a amenințărilor: sistemul identifică și neutralizează riscurile cibernetice în timp real și asigură continuitatea experimentului fără o conexiune constantă la internet.
  • Monitorizare cu consum redus de resurse: soluția GravityZone rulează cu un impact minim asupra resurselor sistemului.
  • Capacitate de operare offline: soluția permite actualizări chiar și într-un mediu complet izolat, cum este cel de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Advert 61

Etichete: , , ,