Nokia 8.1, un high end cu preț atractiv, vine la 1.999 lei

Scris de | 6 decembrie, 2018

Nokia 8.1 are un display impresionant de 6,18 inchi, Full HD+, fără ramă, încadrat perfect, astfel încât utilizatorii se pot bucura de filmele și aplicațiile preferate pe un ecran chiar mai mare și față de cel al modelului Nokia 7 Plus. La interior găsim un procesor Snapdragon 710, ajutat de 4GB de RAM. Spațiul intern de stocare este de 64 GB, dar poate fi extins cu ușurință folosind un card microSD. Trebuie evidențiat și faptul că Nokia 8.1 este primul smartphone din portofoliul companiei ce beneficiază de Android 9 Pie din fabrică și va primi timp de trei ani actualizări de securitate. Noua platformă software include caracteristici AI ce transformă terminalul într-unul mai inteligent și mai rapid, adaptându-se, totodată, obiceiurilor de utilizare. Astfel, smartphone-ul devine și mai performant. Caracteristica Adaptive Battery presupune consumul bateriei în funcție de aplicațiile folosite, iar App Actions sugerează următoarele acțiuni complementare ale utilizatorilor. Aceste caracteristici simplifică întreaga experiență Android. Nokia 8.1 îmbină abilitățile Google Assistant cu Dual-Sight, astfel încât, la comanda utilizatorului, poate realiza singur fotografii și videoclipuri #Bothie sau chiar crea o transmisiune live, pe YouTube, garantând așadar o experiență fără cusur.

Excelență în fotografie

Potrivit producătorului performanța ieșită din comun a camerei Nokia 8.1 chiar și în condiții de lumină slabă se datorează combinației perfecte de software și hardware. Camera principală de 12MP cu Optică ZEISS are un senzor extrem de sensibil, 1/2.55”, cu pixeli de 1.4 microni pentru captarea cât mai precisă a luminii, rezultatul constând în fotografii extrem de detaliate. Stabilizatorul de Optică OIS și autofocus-ul extrem de rapid fac ca Nokia 8.1 să surprindă fotografii și videoclipuri cât mai clare, indiferent de situație. Datorită deschiderii largi a camerei, utilizatorii pot realiza fotografii clare chiar și în condiții cu lumină scăzută, iar cu ajutorul modului Pro Camera aceștia pot prelungi timpii de expunere manual. Camera frontală adaptivă de 20MP permite utilizatorului să surprindă selfie-ul perfect chiar și pe timp de noapte, datorită capabilității optimizate de captare a luminii – combină patru pixeli într-un singur super pixel. De asemenea, pot fi realizate videoclipuri profesionale 4K, permițând utilizatorului să retrăiască momentele filmate, înregistrările având sunet stereo surround.

Nokia 8.1 va fi disponibil începând cu luna ianuarie 2019  în România, în combinația de culori Blue/Silver, la prețul recomandat de 1.999 RON .

 

Etichete: