OPPO aniversează 15 de existență

Scris de | 15 octombrie, 2019

Alegerea denumirii de OPPO a durat aproape 3 ani, deoarece fondatorii companiei au dorit un nume care să rezoneze la nivel internațional. Iar OPPO, o prescurtare a cuvântului opulență (opulence în engleză), se vrea a fi un palindrom, care se traduce prin design inovativ și tehnologii sofisticate. Bazele companiei au fost puse în 2005, prilej cu care au fost lansate primele produse: un MP3 Plyer numit X3, în formă de lacrimă, urmat de modelul X9, cu forme dreptunghiulare. Ambele au fost bine primite pe piață.OPPO electrocasnice

Înainte de a deveni un brand pe piața de telefonie, compania OPPO a experimentat și în alte domenii, precum producția de oale sub presiune cu inducție, aragazuri cu inducție și chiar producător de lapte de soia.OPPO, producător de smartphone-uri

Potrivit CEO-ului companiei, Tony Chen, OPPO a decis să intre pe piața producătorilor de smartphone-uri în urma unei observații lansate de un partener, cu privire la calitatea dispozitivelor mobile fabricate în China.  După un proces laborios de cercetare, în care au fost analizate zeci de modele, Chen a decis să producă și să comercializeze telefoane, la o calitate superioară. De exemplu, în 2008, compania a lansat un telefon slim, auriu, cu ecran de 2,4 inchi, care includea un imoticon (smiley face) pe partea din spate. Se numea A103, iar designul l-a făcut să iasă în evidență, devenind un best sale, compania fiind nevoită să refacă stocurile de 5 ori.

În 2009, compania a început să vândă la pe piața externă, în primă fază în Thailanda. Zeci ani mai târziu, OPPO este prezentă în 40 de țări, din diferite regiuni și numără peste 40.000 de angajați la nivel global. Aceștia lucrează în 9 fabrici, 6 centre de cercetare, precum și în 400.000 de magazine unde sunt disponibile produsele OPPO. Ca și fapt statistic: la nivel mondial, platforma  OPPO ColorOS, numără 300 de milioane de utilizatori.

Alte momente importante în evoluția companiei sunt: în 2012, a fost realizat un model demo cu o carcasă cu grosimea de 7,2 mm – este vorba de actuala serie Fiind, care a ajuns la a treia generație, ultimul model fiind Find X, iar în 2014 a fost dezvoltat sistemul de încărcare VOOC, care, ajuns acum la versiunea SuperVOOC 2.0, urmează să fie încorporat în smartphne-ul Reno Ace (va fi lansat în acest final de an), va permite încărcarea completă a unui acumulator de 4000 mAh în doar 30 de minute.

 

Etichete: