Video: Cum ar putea arata viitoarele smartphone-uri Apple

Scris de | 11 martie, 2021

La începutul erei iPhone-urilor, lansările succesive ale iPhone-ului erau adesea marcate de design-uri noi distinctive și inovatoare. De la iPhone 3GS la iPhone 4 și de la iPhone 5 la iPhone 6, Apple a lansat în mod obișnuit noi factori interesanți la fiecare câțiva ani. Însă de la lansarea iPhone X din 2017, factorul de formă general al iPhone-ului nu s-a schimbat atât de mult. De fapt, colțurile dreptunghiulare inspirate de iPhone 4 de pe iPhone 12 au fost printre cele mai semnificative modificări ale factorului de formă iPhone pe care le-am văzut de ceva timp.

Având în vedere că iPhone-ul de astăzi este în esență o placă de sticlă cu un afișaj de la margine la margine, nu există prea multe lucruri pe care Apple să le poată modifica din perspectiva designului, cu excepția adăugării de camere noi și, probabil, a reducerii cadrelor.

Acestea fiind spuse, ultima frontieră rămasă în designul iPhone – cu factorul de formă actual – ar fi ca Apple să elimine crestătura în întregime și să o înlocuiască cu senzori sub ecran, având astfel un adevărat afișaj de la margine la margine. Deși designul de notch introdus de Apple pe iPhone X a fost controversat la început, nu a trecut mult timp până când utilizatorii s-au acomodat cu el. Totuși, înclinația Apple pentru minimalism ar putea să-l vadă pe Apple în cele din urmă să elimine crestătura în următorii ani. Între timp, au apărut deja rapoarte care indică despre viitoarele modele de iPhone că vor elimina crestătura și ar putea să o înlocuiască cu un design perforat similar cu ceea ce se găsește în prezent pe smartphone-urile Samsung.

Zvonurile spun că acest nou design iPhone ar putea ajunge în 2022. Dincolo de aceasta, Apple a depus cereri de brevet în care se detaliază un design iPhone prin care toți senzorii amplasați în prezent în crestătură ar fi plasați sub afișaj. Dacă ești curios cum ar putea arăta acest tip de iPhone, un nou concept video de la DBS Designing oferă o privire asupra modului în care ar putea arăta modelele de iPhone din viitor.  Deși rămâne de văzut dacă Apple poate perfecționa vreodată tehnologia care ar face ca dispozitivul concept de mai sus să fie realist, un alt design la care Apple lucrează presupune un model de iPhone pliabil

Samsung în ultimii ani a arătat că există o piață pentru acest telefoanele pliabile. În acest scop, am văzut zvonuri în ultimele luni care sugerează cu tărie că Apple explorează deja prototipurile iPhone pliabile. Mai mult, amintiți-vă că Jon Prosser, renumit, a spus anul trecut că Apple proiectează în prezent un iPhone pliabil cu „două panouri de afișare separate pe o balama” și „margini rotunde, din oțel inoxidabil”, similare cu designul iPhone 11.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,