Agenţia FBI închide site-ul de file-sharing Megaupload, hackerii ripostează

Scris de | 20 ianuarie, 2012
Agenţia FBI închide site-ul de file-sharing Megaupload, hackerii ripostează

Celebrul site de file-sharing Megaupload a fost închis ieri de agenţia FBI sub acuzaţia de distribuire ilegală de conţinut audio şi video în mediul on-line. În consecinţă, grupul de hackeri Anonymous a ripostat cu un atac împotriva mai multor site-uri „responsabile” pentru cele întâmplate.

Megaupload, site-ul ce permite transferul gratuit de fişiere între mai multe persoane, a fost închis ieri de către agenţia FBI în urma unei razii, datorită conţinutului ilegal abundent de materiale audio şi video prezent pe portal. Agenţia acuză Megaupload, printre altele, de faptul că găzduieşte material piratat ce a rezultat până acum în pierderi de peste 500 milioane de dolari pentru deţinătorii drepturilor de autor. Fondatorul site-ului, neozeelandezul Kim „Dotcom” Schlitz, a fost arestat alături de alţi 3 parteneri şi îşi aşteaptă acum sentinţa.

Printre persoanele care nu au primit bine vestea se numără şi membrii grupului de hakeri Anonymous. Răzbunarea lor a constat într-un atac rapid şi extrem de bine organizat împotriva site-urilor mai multor organizaţii care au luptat direct împotriva transferului ilegal de fişiere. Astfel, printre ţintele grupului Anonymous s-au numărat organizaţiile RIAA şi MPAA, casa de discuri Universal Music Group, MPAA, Oficiul de Brevete al Statelor Unite ale Americii şi, evident, agenţia FBI. Site-urile acestor organizaţii au fost închise pentru o perioadă de timp semnificativă datorită atacurilor hackerilor. După ripostă, Anonymous a publicat pe net informaţii confidenţiale despre CEO-ul MPAA, Christopher Dodd printre care adresa şi numărul de telefon al acestuia.

Rămâne de văzut dacă FBI-ul va închide şi alte site-uri de file-sharing şi ce surprize mai pregătesc cei de la Anonymous.

Etichete: , , , , ,