Microsoft Surface: Un teren de joacă perfect pentru Windows 8 (video)

Scris de | 19 iunie, 2012
Microsoft Surface: Un teren de joacă perfect pentru Windows 8 (video)

Microsoft a dezvăluit ieri în cadrul unui eveniment din Los Angeles noile tablete Microsoft Surface, create pentru a asigura o platformă hardware ideală pentru sistemul de operare Windows 8.

Dispozitivele arată extrem de bine atât estetic cât și ca specificații, însă nu este o surpriză, deoarece Microsoft a demonstrat de-a lungul vremii că poate oferi un hardware excelent (Zune a fost un player remarcabil, sosit însă prea târziu un joc).

Vom putea opta pentru două modele, ambele cu ecrane ClearType HD de 10.6 inchi, carcase VaporMg din magneziu, realizate printr-un proces tehnologic similar cu cel folosit pentru construcția ceasurilor de lux, și huse cu tastatură opționale. Diferențele se opresc însă aici.

Primul model creat pentru Windows RT are la bază un procesor ARM, o carcasă cu o grosime de doar 9.3 mm și o greutate de 676 grame, 32 sau 64 GB memorie internă, microSD, USB 2.0 și Micro HD Video, fiind mai apropiat de tabletele momentului.

A doua tabletă Microsoft Surface, creată pentru Windows 8 Pro, se apropie însă mult mai mult de conceptul de Ultrabook. Dedicată utilizatorilor business, care au nevoie de un plus de putere, tableta utilizează un procesor Intel Core i5 Ivy Bridge, memoria ajunge până la 128 GB, bateria este mai mare, conexiunile includ și USB 3.0 plus slot microSDXC și Mini DisplayPort Video, iar carcasa suferă și ea unele modificări. Vorbim tot despre o carcasă VaporMg, însă cu o grosime de 13.5 mm și o greutate de 903 grame. O idee interesantă este și un pen asigurat magnetic de șasiu.

Tableta Microsoft Surface pentru Windows 8 RT va sosi odată cu sistemul de operare, cel mai probabil în octombrie, iar modelul Pro ceva mai târziu. Prețurile nu au fost încă făcute publice.

Un video care scoate în evidență liniile tabletei Surface mai jos:

 

Etichete: , , , ,