Apple Watch 4 series anunțat oficial, integrează senzor de cădere și poate realiza o cardiogramă

Scris de | 12 septembrie, 2018
Apple Watch 4 series anunțat oficial, integrează senzor de cădere și poate realiza o cardiogramă

Apple Watch este cel mai vândut ceas din lume. Ceas, nu smartwatch.  Arată exact ca versiunile scăpate pe internet cu câteva zile înainte de lansare oficială, cu mici schimbări la ecran, dar cu o carcasă aproximativ similară. 

A fost reproiectat, iar totul începe cu un nou ecran. Display-ul a fost împins către margini, acum sunt curbate pentru a se potrivi cu forma ceasului. Ecranul este cu peste 30% mai mare, iar modificările au fost realizate cu schimbări minime asupra dimensiunii carcasei. Mai subțire, așa că este mai mic per total decât versiunea Series 3.

Interfața a fost reproiectată pentru a profita de ecranul mai mare. Se vede mai mult conținut atât in fotografii, în hărți sau în calendar. Sunt disponibile noi fețe de ceas, iar aplicația Breathe este acum o față dedicată așa că tot ce trebuie să faci este să ridici încheietura pentru a fi ghidat în exerciții de respirație.

Coroana digitală include acum feedback haptic, iar difuzoarele sunt mai bune, în timp ce microfonul s-a mutat pe cealaltă parte pentru a reduce ecourile. Spatele este realizat din ceramică neagră și cristal de safir.

La interior, noua seria Apple Watch 4 Series vine cu chipset-ul S4, care conține acum un nou procesor dual-core pe 64 de biți și un nou GPU. Este de două ori mai rapid. Accelerometrul și giroscopul pot monitoriza activitatea de pe parcusul unei zile și ceasul poate recunoaște acum mișcările pe care le faci la înot.  

Ținând cont că una dintre cele mai frecvente leziuni este căderea, Apple a dotat noile Apple Watch cu o funcție care detectează o cădere și te notifică pe ecran atunci când când crede că a fost o căzătură puternică. Din acest ecran se poate activa butonul de SOS, iar dacă ceasul nu simte mișcare timp de un minut  va realiza un apel de urgență către serviciile dedicate și va trimite locația voastră către contactul de urgență.

Sunt noi modalități de monitorizare a pulsului, iar acum vei primi notificări dacă pulsul este prea scăzut sau dacă sunt semne ale unui ritm cardiac iregulat, care pot fi sursa unei fibrilații atrială. De asemenea, au fost adăugați electrozi în partea din spate a ceasului, iar cu ajutorul coroanei digitale veți putea lua o cardiogramă. Noile ceasuri de la Apple vor rula WatchOS 5, autonomia este de o zi completă sau de 6 ore pentru un program de workout în aer liber (GPS activat).

Apple Watch 4 Series GPS va fi disponibil în 26 de țări pentru 399 dolari, în timp ce versiunea cu conexiune celulară va ajunge în 16 țări și va costa 499 dolari. Va fi disponibil în culorile Silver, Gold și Space Grey și vor fi disponibile mai multe accesorii și curele colorate. Precomenzile încep vineri, iar livrările vor fi onorate începând cu 21 Septembrie.

Etichete: , , ,