S-a făcut lumină peste iPhone OS 4

Scris de | 4 mai, 2010
S-a făcut lumină peste iPhone OS 4

Zvonurile şi aşteptarea au luat sfârşit – versiunea 4.0 a sistemului de operare utilizat de iPhone şi iPod touch a fost prezentată în detaliu de către cei de la Apple. Cu peste 100 de noi funcţii, putem spune că majoritatea aşteptărilor pe care le aveau consumatorii au fost îndeplinite.

Una dintre cele mai aşteptate adiţii, multitasking-ul a fost în sfârşit implementat. Tot ce trebuie să faceţi este un dublu click pe butonul Home pentru a fi întâmpinaţi de o listă de aplicaţii care rulează în momentul respectiv. Click pe una dintre ele şi aceasta vine în prim plan, urmând ca restul să continue să ruleze în background. Potrivit celor de la Apple, implementarea este foarte reuşită, fără efecte adverse asupra autonomiei bateriei.

Cu atâtea zeci de mii de aplicaţii, era şi timpul pentru un sistem mai bun de organizare, iar acesta soseşte sub forma Folders, aplicaţiile de pe display putând fi de acum organizate în foldere speciale, cum ar fi Jocuri, Navigaţie, etc.

Aplicaţia de mail a fost şi ea îmbunătăţită, fiind posibilă vizualizarea într-un singur inbox al email-urilor de pe mai multe conturi, trecerea rapidă de la un inbox la altul, precum şi organizarea mai bună a mesajelor.

Promovate intens pentru iPad, ebook-urile se bucură de o atenţie sporită şi pe celelalte dispozitive a celor de la Apple. Aplicaţia dedicată acestora, botezată iBooks asigură atât latura de citit cât şi cea de organizare a cărţilor.

Apple a concretizat şi sistemul de reclamă despre care am avut ocazia să aflăm bune şi rele în ultima perioadă, denumit iAd. Cu ajutorul acestuia developerii vor putea integra mai bine reclamele în aplicaţii, utilizatorul nemaifiind scos din aplicaţie în cazul în care dă click pe o reclamă. iAd mai conţine numeroase puncte interesante, orientate mai mult însă spre cei care doresc să se promoveze decât spre utilizatori.

Alte lucruri pe care le veţi putea descoperi în OS 4 sunt background-urile ce pot fi în sfârşit modificate, game center-ul sau suportul Bluetooth pentru tastatură.

Noul software disponibil din vara acestui an va veni cu toate funcţiile prezentate, pe iPhone 3GS şi iPod Touch generaţia a treia şi doar cu unele noi funcţii, fără multitasking, spre exemplu, pe iPhone 3G şi  iPod Touch generaţia a doua.

Etichete: , , , , , , ,