Divertisment TV cu Garmin nüvi 1490TV

Scris de | 14 iulie, 2010
Divertisment TV cu Garmin nüvi 1490TV

Garmin a lansat sistemul nüvi 1490TV, un dispozitiv de navigaţie care combină funcţiile inovatoare caracteristice modelelor nüvi cu receptorul digital TV DVB-T.

Folosind standardul de televiziune digitală DVB-T, nüvi poate recepta gratuit conţinut radio şi TV digital din peste 14 ţări din Europa.

Şoferii nu vor putea păstra televizorul pornit în timpul condusului. Aparatele au fost restricţionate de către inginerii de la Garmin, care au dezvoltat o funcţie de siguranţă care opreşte televizorul de pe nüvi 1490TV în momentul în care maşina se află în mişcare, acesta continuând să afişeze doar funcţiile de navigaţie.

Nüvi 1490TV dispune de un display tactil color de 5 inch, asigurând că imaginea este luminoasă şi plină de culori, ideală pentru vizionarea evenimentelor sportive. Nüvi 1490TV dispune de difuzoare stereo încorporate și o ieșire pentru căști de 3.5mm, o baterie litiu-ion cu durată mare de viață, o antenă integrată necesară pentru zonele în care semnalul DVB-T este bun și alte două antene cu dipoli magnetici pentru zonele cu semnal slab.

Nüvi 1490TV este preinstalat cu hărţi rutiere detaliate ale Europei, actualizări gratuite de trafic, sistem de prevenire împotriva camerelor de supraveghere, o bază de date cu peste două milioane de puncte de interes (POI’s) ce cuprinde hoteluri, benzinării şi multe altele. Funcţia Garmin ”Where am I” indică locaţia exactă, cele mai apropiate spitale, sectii de poliţie şi datele de contact ale serviciilor de ajutor în cazul în care mașina are probleme. De asemenea, șoferii sunt ajutați sa ajungă la destinație de un sistem vocal de direcționare care anunță din timp numele străzilor. Dacă șoferul greșește drumul, nüvi recalculează automat ruta si îl readuce pe drumul cel bun.

Apelarea hands-free este de asemenea disponibilă. nüvi 1490TV poate fi conectat cu telefoane compatibile utilizând tehnologia Bluetooth. Nüvi 1490TV receptează în acest moment 20 de canale în Bucureşti şi în îmrejurimi. Nüvi 1490TV este disponibil în România la un preţ de 1341 Lei cu Atlasul Digital al României 2008 preîncărcat.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,