Serviciile Nokia Ovi, în ascensiune

Scris de | 2 octombrie, 2010
Serviciile Nokia Ovi, în ascensiune

Nokia a anunţat recent faptul că zilnic, peste 200.000 de utilizatori îşi creează conturi pe Ovi, iar Ovi Store a ajuns la un număr de 2,3 millioane de descărcări zilnic. Ovi este disponibil în peste 190 de ţări şi include Hărţi, Muzică, Mesagerie, Magazin şi, în anumite ţări, Life Tools.
Datorită popularităţii în creştere a experienţei Ovi, 70 de dezvoltatori şi publisheri au depăşit fiecare pragul de un milion de descărcări pentru conţinutul lor din Ovi Store. Printre dezvoltatorii şi publisherii care au depăşit acest prag se numără Digital Chocolate, Electronic Arts, Gameloft, Indiagames, PepsiCo, Qik, Shazam, HeroCraft şi Offscreen Technologies. HeroCraft, un publisher de conţinut – ce include jocul Farm Frenzy – a înregistrat peste 10 milioane de descărcări, iar Offscreen, dezvoltator al mai multor aplicaţii pentru terminale cu ecran tactil, a înregistrat peste 45 milioane de descărcări. Lista completă pe regiuni geografice este disponibilă la forum.nokia.com. Aceasta include 39 de dezvoltatori de conţinut din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, 14 din SUA, 10 din regiunea Asia Pacific şi 7 din China.
„Ceea ce oferă Ovi este conectarea oamenilor la experienţe mobile impresionante”, a afirmat Tero Ojanperä, vicepreşedinte executiv, Services, Nokia. „Astăzi oamenii descoperă Ovi prin Hărţi, Muzică, Mesagerie, Magazin şi Life Tools. Datorită lansării unei noi generaţii de terminale impresionante, precum Nokia N8, dezvoltatorii privesc Ovi drept o decizie de afaceri avantajoasă şi o oportunitate de a inova şi de a crea experienţe mobile de ultimă generaţie pentru noua noastră familie de smartphone-uri Symbian.”

Etichete: , ,