Cei patru fantastici

Scris de | 27 octombrie, 2010
Cei patru fantastici

Cel mai greu de suportat nu este ura cuiva, ci indiferenţa. Iar Apple iPhone ştie bine acest lucru, căci dacă marea majoritate a telefoanelor mobile nu prea trezeşte reacţii emoţionale puternice, în cazul unui iPhone nu vei găsi decât sentimente aflate la extrem: fie ură, fie dragoste eternă. Nimeni însă nu rămâne complet indiferent.

Versiunea 4 – totul este nou
O relaţie cu un star de asemenea mărime nu poate fi tocmai confortabilă. Noua generaţie de aparate iPhone – denumită simplu 4 – este atacată din toate părţile. Dacă între timp aproape că ne-am obişnuit cu sistemul de operare închis şi cu legătura funcţională strânsă dintre iPhone şi iTunes (Dictatorial!) sau cu faptul că Apple controlează şi conduce cu o mână de fier App Store (Cenzură!) se datorează mai ales faptului că sunt tematici discutate şi răsdiscutate. Acum atenţia este îndreptată asupra problemelor cu antena, în plus partea frontală şi posterioară din sticlă s-ar sparge în bucăţele dacă iPhone-ul ar cădea pe jos, iar oricum noul iPhone nici nu este aşa de bun precum se spune peste tot…

iPhone 4 rămâne un iPhone
În rest, în ciuda multiplelor inovaţii iPhone 4 rămâne un iPhone – operare plăcută, în plus totul funcţionează aşa cum trebuie să funcţioneze. Noutăţile importante – precum camera, displayul şi acumulatorul mult mai bun – câştigă repede adepţi în aşa fel încât după numai câteva zile de utilizare a modelului nimeni nu-şi mai poate imagina viaţa fără ele. Adică exact ceea ce trebuie ca nici după câteva luni de utilizare a iPhone 4 să nu ajungi să simţi indiferenţă faţă de acest fantastic model.

Probleme de recepţie confirmate în laborator
Fenomenul a fost confirmat şi în laborator. În cazul măsurătorilor tradiţionale, cu ajutprul capului sintetic se poate vedea că iPhone dispune de o recepţie excelentă. Dacă telefonul este luat în mână şi ţinut la cap, lucrurile se schimbă puţin – la fel ca la orice alt mobil. Dacă aparatul este cuprins cu întreaga mână, recepţia scade cu 25 dB – ceea ce ar putea genera întreruperea convorbirii în regiunile cu semnal slab. Dar problema nu este cauzată numai de ecranarea semnalului cu mâna, aşa cum se vede din măsurătorile cu antena conectată prin cablu, ceea ce conduce la o pierdere de 10 dB. Un lucru este clar. Orice mobil are pierderi de recepţie dacă îi este acoperită antena. Dar în cazul iPhone-ului este suficient un deget, iar atena este distorsionată. Dovada este oferită de măsurătorile cu tampon, caz în care iPhone-ul nu se lasă tulburat nici chiar de o mână ce apucă strâns. Reacţia lui Apple, aceea de a oferi gratuit huse de protecţie, este singura soluţie eficientă – chiar dacă o modificare a felului în care este construit aparatul ar fi o soluţie finală mult mai convingătoare. Evident, poţi încerca să fii atent cum ţii telefonul în mână la fiecare convorbire telefonică.

Citeste mai mult aici

Aboneaza-te la revista connect

Etichete: