SAPPHIRE extinde seria HD 6800

Scris de | 17 noiembrie, 2010
SAPPHIRE extinde seria HD 6800

Nu mult după lansarea globală a noii serii de plăci grafice HD 6000, bazată pe cea mai recentă tehnologie grafică de la AMD, SAPPHIRE Technology anunță primul produs îmbunătățit – HD 6850 TOXIC Edition.
SAPPHIRE HD 6850 TOXIC Edition are aceeași arhitectură internă ca și modelul standard, cu 960 procesoare de flux și 48 de unități de procesare a texturii, însă vitezele de clock sunt crescute la 820MHz pentru nucleu și 1100Mhz (4.4 Gb/sec efectivi) pentru memorie, asigurând o îmbunătățire semnificativă în performanță. În plus, coolerul original SAPPHIRE asigură o răcire suficientă pentru ajustări de performanță (overclocking) de către utilizatorii împătimiți.
Spre deosebire de modelul standard, SAPPHIRE HD 6850 TOXIC Edition are o configurație de conectori mai adaptabilă cu două DVI, un HDMI și doi conectori mini DisplayPort. Folosirea a două ieșiri DVI/HDMI și două DisplayPort permit plăcii să suporte până la patru monitoare în modul Eyefinity (SLS). Odată cu apariția driverelor DisplayPort v1.2, este posibilă înlănțuirea mai multor monitoare DisplayPort v1.2 de la fiecare ieșire DisplayPort.
La HD 6850 TOXIC Edition a treia generație de UVD-uri (Unified Video Decoder) suportă MVC (Codare Video Multi-view) pentru decodarea lină a conținutului Blu-Ray 3D și altor formate de fișiere cu încărcare minimă a procesorului. Dolby TrueHD și DTS-HD Master Audio sunt de asemenea susținute de placă, iar tehnologia HDMI a fost adusă la versiunea HDMI 1.4a.
Seria SAPPHIRE HD 6800 este susținută de driverul graphic certificat DirectX 11 WHQL de la AMD, care suportă toate elementele cheie ale DirectX 11 necesare pentru jocuri avansate precum și pentru accelerarea GPU a multiple aplicații.

Etichete: , ,