Un nou concept BlackBerry: Empathy

Scris de | 11 decembrie, 2010
Un nou concept BlackBerry: Empathy

BlackBerry EmpathyPentru proiectul lor sponsorizat de RIM BlackBerry la Art Center College of Design, designerii Kiki si Daniel au trebuit sa includa o interfata care integreaza emotiile umane cu conceptul de social networking.

Empathy este un concept de telefon unghiular care arata absolut uimitor. Telefonul este dotat cu un ecran transparent OLED care devine transparent atunci cand nu este folosit si opac in timpul interactiunii. Parca nu ar fi fost BlackBerry fara o tastatura fizica, dar cea de la Empathy este pozitionata in spatele telefonului, o idee cam abitioasa, spun unii dintre cei care au comentat la adresa conceptului.

Atingerea ecranului dezvaluie o rotita de control cu tab-uri care permite accesarea la facilitatile cele mai folosite, cum ar fi e-mail, SMS-uri, contacte, muzica si aparatul de fotografiat.

Telefonul este utilizat in legatura cu un inel de date biometrice, care este purtat de utilizator pentru a colecta „date emotionale”, prin examinarea batailor inimii, tensiunii arteriale, temperatura corpului si secretiile pielii.

Aceste date emotionale se fac vizibile celorlalte persoane de contact,  acestea stiind daca  trebuie sa va lase in pace atunci cand va simtiti mai putin „fragili”. Se poate vedea, de asemenea, starea emotionala a persoanelor de contact care poarta un inel.

Probabil Empathy va ramane la stadiul de concept, pana la inelele care sa analizeze dispozitia mai este un drum lung pentru a deveni realitate, si e nevoie sa cunosti suficiente persoane care poarta aceste inele pentru a face aceasta caracteristica o cheie valoaraoasa.

Etichete: