Prestigio Multipad PMP7070C: test connect

Scris de | 29 martie, 2011
Prestigio Multipad PMP7070C: test connect

Modelul cu display de 7 inchi de la Prestigio, Multipad PMP7070C a trecut cu brio testele connect, dovedindu-se o tabletă care îţi aduce o multitudine de beneficii la un preţ mai mult decât accesibil.

Modelul primit în test, Prestigio Multipad PMP7070C este un tablet cu un display multi-touch de 7 inchi, rezoluţie 800 x 480, memo şi sistem de operare Android 2.2 Froyo, creat în parteneriat cu compania franceză Archos. Încă de la apariţia primelor tablete producătorii au testat diferite dimensiuni  de display, de la 5 la 10.1 inchi, încercând să găsească varianta ideală pentru consumatori. Cei 7 inchi ai lui Prestigio 7070 sunt undeva la mijloc, ceea ce îi conferă atât portabilitate cât şi un ecran suficient de mare pentru navigarea pe internet. Tablet-ul poate fi uşor transportat în buzunarul interior al hainei, într-o geantă, iar greutatea de doar 315 grame îţi permite să îl ţii în mână perioade îndelungate fără să îţi creeze disconfort. Construcţia este destul de solidă, cu îmbinări precise, iar designul este unul clasic, elegant, cu accente de argintiu si negru.

Multipad PMP7070C dispune de 8 GB de memorie internă precum şi de slot pentru card miroSD, ceea ce îţi permite să stochezi filme, muzică şi aplicaţii fără să îţi faci prea mari probleme că vei rămâne fără spaţiu.

Partea frontală a tablet-ului este dominată de display şi de difuzoarele plasate de o parte şi de alta a acestuia. Tot aici regăsim şi camera de 0.3 megapixeli cu rezoluţie 640 x 480 dedicată în principal conferinţelor video. Pe marginea dreaptă a carcasei este plasat butonul Power şi o tastă care permite ajustarea volumului, iar cea stângă este dedicată conexiunilor. Regăsim aici mufa de încărcare, o serie de conexiuni proprietare, mini HDMI, precum şi jack-ul de căşti de 3.5 mm. Mufa de încărcare seamănă extrem de mult cu jack-ul de căşti şi chiar se şi potriveşte în acel spaţiu, aşa că te poţi trezi conectând încărcarea la căşti şi mirându-te de ce nu se încarcă dispozitivul.

Pe partea dorsală a carcasei este amplasat un picior retractabil care îţi permite să aşezi tablet-ul pe o suprafaţă plană, pentru a viziona un film spre exemplu.

Android 2.2 cu accente Prestigio

Lăsând la o parte aspectul fizic, e momentul să aruncăm o privire asupra software-ului şi a modului în care poţi utilizat tablet-ul Prestigio. Modelul vine cu versiunea 2.2 Froyo a sistemului de operare Android, ceea ce îi oferă acces la aproape toate aplicaţiile de pe piaţă, precum şi la ultimele optimizări.

Android a fost customizat destul de puternic de către cei de la Prestigio, care au adoptat o serie de icoane cu un design plăcut, în spatele cărora se ascund diferitele categorii de aplicaţii. Pe home screen vei regăsi pe lângă un ghid de utilizare şi icoane cu acces direct spre internet, aplicaţiile office, jocuri, muzică, hărţi, sistemul de fişiere, e-books şi magazinul de aplicaţii.

Accesând icoana Online spre exemplu te va duce spre o listă ce cuprinde browser-ul web, dar şi alte aplicaţii de cum ar fi cea de email, eBuddy sau Fring.

Site-urile se încarcă fără probleme şi sunt afişate integral, iar dacă preferi un alt browser decât cel preinstalat poţi opta pentru Opera sau Skyfire.

Una dintre aplicaţiile care nu putea lipsi este Angry Birds. Jocul celor de la Rovio, care a făcut furori printre fanii dispozitivelor mobile rulează perfect şi arată excelent pe ecranul de 7 inchi al tablet-ului. Controlul este precis, iar sunetele amuzante din timpul nivelelor sunt redate impecabil de difuzoarele frontale.tableta prestigio

Spre mirarea noastră, deşi aveam în mână un tablet cu Android nu am reuşit să dăm de Android Market. Acesta a fost înlocuit de un client diferit, AppsLib, cu acces la o gamă mai restrânsă de aplicaţii decât cele câteva sute de mii din Market. Problema este însă relativ uşor de rezolvat şi necesită copierea unui fişier pe care îl găsiţi pe web pe tablet şi rularea acestuia. După ce urmaţi câţiva paşi simpli Android Market îşi va face apariţia şi pe tablet-ul Prestigio.

Pentru fanii cărţilor ebook cei de la Prestigio au pus la dispoziţie magazinul Prestigio Plaza Ebook Store, ce poate fi accesat prin icoana E-Books.

Fişierele audio şi video sunt deschise cu aplicaţii separate, destul de bine construite atât ca şi funcţionalitate cât şi ca aspect. Tablet-ul redă o gamă destul de largă de formate multimedia, însă pentru unele dintre acestea, în special pe partea de video tablet-ul îţi va cere să achiziţionezi un pachet separat de codec-uri.

Procesorul de 1GHz al tablet-ului Prestigio îi permite acestuia să ruleze aplicaţiile rapid, fără timpi de aşteptare. Navigarea prin meniu este şi ea facilă şi ai senzaţia că ţii în mână un dispozitiv puternic, care nu îţi pune răbdarea la încercare cu anunţuri de Please Wait, Loading, etc.

Cum tablet-ul nu are un buton fizic Back, un meniu plasat într-un sidebar este prezent mereu pe ecran, oferind acces la setările aplicaţiei respective, la funcţia Home precum şi la cea Back.

Lista de conexiuni este şi ea extinsă şi conţine pe lângă Wi-Fi, Bluetooth şi funcţia USB Host sau posibilitatea de streaming de pe PC prin UPnP.

Concluzie

Prestigio Multipad PMP7070C este un tablet excelent pentru categoria sa de preţ, un model rapid, care răspunde excelent la comenzi, un partener ideal pentru navigarea pe web sau pentru a te relaxa în timpul liber cu aplicaţii şi jocuri cum ar fi Angry Birds.

 

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , , , ,