Sony S1 şi S2: Gigantul japonez intră în hora tabletelor

Scris de | 26 aprilie, 2011
Sony S1 şi S2: Gigantul japonez intră în hora tabletelor

sony s1 sony s2 tabletaSony S1 şi Sony S2 sunt primele două tablete PC ale companiei, prezentate în cadrul unui eveniment special organizat astăzi în Tokio. Din fericire acestea sunt departe de a intra în categoria „alte tablete anoste”, oferind un design special şi funcţii revoluţionare, pe lângă sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb.

Primul model, Sony S1, este o tabletă multimedia, cu un display de 9.4 inchi, procesor Tegra 2, care îţi permite să rulezi fără probleme conţinut high defintion şi o interfaţă unică, creată de Sony special pentru tablete, denumită Quick and Smooth. Sony S1 mai oferă deja obligatoriile camere – una principală pentru foto şi video şi una secundară pentru apeluri video – precum şi un sistem ce îţi permite să controlezi de la distanţă alte echipamente Sony.

Cea de-a doua tabletă prezentată, Sony S2, este puţin mai specială, fiind vorba despre un model cu două ecrane. S2 se deschide ca şi o scoică pentru a dezvălui cele două display-uri de 5.5 inchi. Tableta este ultraportabilă şi vine cu performanţe similare cu cele ale modelului S1, în interior fiind integrat acelaşi procesor Tegra 2 SoC. Sony a creat pentru S2 o interfaţă specială care le permite să exploateze cele două ecrane la maxim. Spre exemplu atunci când scrii un email, un ecran se va transforma într-o tastatură virtuală, în timp ce al doilea va afişa corpul mailului.

Sony nu a făcut încă publice detaliile legate de preţul modelelor Sony S1 şi Sony S2, însă acestea sunt aşteptate pe piaţă cel mai probabil în toamna acestui an.

Etichete: , , , , , ,