Jocuri de mobil: Midnight Darts, NOVA, Rise of Lost Empires

Scris de | 7 mai, 2011
Jocuri de mobil: Midnight Darts, NOVA, Rise of Lost Empires

Nu, nu sunt ingredientele pentru o existenţă de vis, ci cele ale jocurilor Gameloft destinate dispozitivelor mobile pe care am avut ocazia să le jucăm în această lună:Midnight Darts, NOVA, Rise of Lost Empires şi My Life in New York.Chiar dacă a fost vorba despre titluri din categorii diferite, un lucru au avut în mod cert în comun: distracţia a fost în permanenţă la cote maxime.

Text de: Bogdan Bele

Midnight Darts
Există destule jocuri Gameloft care reuşesc să facă mai interesant un sport în vederea jucării sale pe mobil, prin adăugarea de noi moduri şi stiluri de joc. Exact asta se întâmplă şi în cazul lui Midnight Darts, un joc care extinde conceptul jocului de darts. Ai ocazia să intri în pielea unui jucător de darts şi să faci turul pub-urilor unde se petrec cele mai interesante evenimente ale acestui sport. Vei întâlni adversari tot mai dificil de învins, şi trebuie spus că nici „procedura” de aruncare la ţintă nu este una simplă, deşi aşa ar putea să pară la prima vedere. Astfel, va trebui să te „prinzi” cum să faci să ţinteşti exact unde trebuie pe ţinta care apare pe ecranul mobilului.
Îţi trebuie reflexe destul de bune şi, culmea, am avut senzaţia că e mai simplu să nimereşti mijlocul ţintei („bull’s eye”) decât anumite valori. Şi de valorile respective vei avea nevoie pe final de rundă.
Plăcut este faptul că sunt mai multe tipuri de nivele, motiv pentru care plictiseala este absolut exclusă. Vei avea de lovit ţinte care se mişcă în aer (pare simplu, dar încearcă să faci asta cu precizie pe o tastatură de mobil…).
Mi-a plăcut acest titlu, unul care reuşeşte să abordeze foarte bine un sport aparent imposibil de adaptat pentru un joc pe mobil.

My Life in New York
Acesta nu este în nici un caz primul (şi în mod sigur nici ultimul) joc de acest gen lansat de companiile producătoare de jocuri pentru mobil. Chiar Gameloft, producătorul acestui titlu, are în portofoliu mai multe jocuri de acest gen. Cu toate acestea, acest gen de joc are destui fani, poate şi printre cei pasionaţi de jocurile gen SIMS.
Şi de data asta avem parte de un titlu în care vei începe prin a crea un personaj după chipul şi asemănarea ta, iar apoi îl vei „arunca” în lumea unui oraş nou. Se va muta în acest oraş, cu toate provocările pe care le implică acest lucru – căutarea unui loc în care să locuieşti, a unei noi slujbe care, eventual, să se transforme într-o carieră, precum şi (dacă vrei asta) a unei relaţii cu cineva special.
De data asta, lucrurile se petrec în New York, un oraş unde poate că nu este chiar uşor să te descurci, dar în care, dacă reuşeşti, poţi avea chiar totul. Jocul este infinit mai complex decât altele de gen, şi în plus are meniuri similare cu cele ale unui telefon mobil, prin care te vei descurca absolut intuitiv.
Poţi interacţiona cu o grămadă de obiecte şi (normal) personaje şi ai obiective de îndeplinit, dar nu am să dezvălui prea mult din poveste, pentru a nu strica experienţa jocului.

NOVA
Nu, n-am luat-o razna, în sensul că nu scriem review-uri de modele mai vechi ale maşinii naţionale… Titlul acestui joc este o prescurtare pentru Near Orbit Vangaurd Alliance. Ca să nu încărcăm prea tare memoria nimănui, trebuie spus că este vorba despre un titlu care se referă la apărarea planetei împotriva unei invazii extraterestre. Care, culmea, nu e nici măcar prima de acest gen, astfel că oamenii cam ştiu la ce să se aştepte…
În mare, jocul este unul plin de acţiune, în care vei avea ocazia să îţi arăţi dexteritatea alergând şi folosindu-te de tot ce ai la îndemână pentru a distruge inamicul. Şi asta, într-o prezentare grafică extrem de reuşită pentru un joc destinat dispozitivelor mobile. Jocul se învaţă relativ repede, comenzile nu sunt prea greu de deprins, iar în cel mai scurt timp vei constata că poţi să te foloseşti şi de abilităţi speciale pentru a înainta, cum ar fi să te „agăţi” de „energy balls” pentru a te căţăra prin diferite locuri. În plus, poţi liniştit să tragi cu armele în toate părţile, atâta vreme cât, oricât ai încerca, nu ai cum să îi omori pe cei din tabăra ta.

Rise of Lost Empires
Mai rar jocuri de strategie pe mobil, mai ales unele care să mai fie şi reuşite. Acesta este şi cazul lui Rise of Lost Empires, un titlu cu o grafică reuşită, care aduce oarecum cu Age of Empires-ul cu care mulţi dintre noi şi-au pierdut timpul pe vreme când Windows 98 era rege…
Jocul are tot ce îi trebuie unui joc ca să te captiveze. Vei începe cu un erou, căruia îi poţi adăuga unităţi, astfel încât oamenii tăi să se deplaseze în grup (există şase eroi diferiţi pe parcursul jocului). Eroul are proprietăţi speciale, cum ar fi cea de a-şi vindeca soldaţii răniţi în luptă. Astfel vei ajunge să conduci şi să dezvolţi armate, precum şi să te lupţi cu inamici care de care mai agresivi.
Este foarte bine că producătorul s-a gândit să simplifice lucrurile cât se poate de mult, atâta vreme cât controlul unui asemenea joc este infinit mai complicat de pe un telefon mobil. Acesta este motivul pentru care este foarte uşor să creezi unităţi noi sau să construieşti o clădire. Este nevoie doar de câteva clicuri.
Vei avea ocazia să joci două campanii (un total de 20 de misiuni), cu două rase diferite – cea a oamenilor şi cea a orcilor, iar misiunile te vor ţine mult şi bine cu mobilul în mână.

Etichete: , , , , , ,