Gigaset DX800A – Soluţia business perfectă

Scris de | 21 mai, 2011
Gigaset DX800A – Soluţia business perfectă

All in one: sistemul Gigaset DX800A – o centrală telefonică adecvată pentru birourile de mici dimensiuni.
Redactat de: Daniel Chira

Nimic nu e atât de vechi precum tehnologia de ieri – ceea ce e valabil şi pentru infrastructura telefonică. Dacă până mai ieri „state of the art” era ISDN, acum telefonia pe internet (VoIP) câştigă tot mai mult teren. În plus, e foarte bine dacă prin intermediul dotării unui birou, se poate face legătura între cerinţele în schimbare şi trendurile actuale. DX600A de la Gigaset a fost un astfel de deschizător de drumuri: vorbim de un telefon ISDN fără egal pe piaţă la momentul respectiv. Aparatul a integrat chiar şi o bază DECT, un robot telefonic şi a oferit pe lîngă o interfaţă pentru fax, căşti și Bluetooth şi o conexiune LAN pentru sincronizarea datelor cu un PC. Multitalentatul aparat nu se putea descurca însă cu VoIP. O lipsă completată acum de apariția lui DX800A. Noul model abia dacă poate fi deosebit optic de „fratele” său, dar pe lângă funcţia VoIP deja amintită, dotarea include şi alte funcţii suplimentare, ce fac de altfel parte din soluţia all-in-one.

Deschis la toate conexiunile
Să luăm de exemplu o conexiune analog. Aceasta a dispărut din multe birouri, dar e des întâlnită în case particulare sau companii mici. Şi de aceea nu este nimic greşit dacă telefonul de la birou suportă toate tipurile de conexiuni, adică analog, ISDN şi VoIP. Alt avantaj al noului model Gigaset: un switch LAN integrat și prezența a două mufe LAN. O ieşire face legătura cu un router, iar la cealaltă se leagă cu un PC, telefonul fiind păstrat în mijloc. În ce scop? Pentru confort. Cu ajutorul software-ului QuickSync se pot transfera maxim 1000 de contacte Outlook pe telefon, prin intermediul reţelei; la modelul anterior acest lucru era posibil numai prin Bluetooth. Există şi o funcţie de apelare prin Ethernet: clic pe contactul Outlook dorit, apoi pe „Începe apelul”, iar DX800A formează numărul, fără a mai fi nevoie de vreo editare – un mare avantaj pentru videotelefonie. Sincronizarea datelor cu Outlook 2007 pe un computer  cu sistem de operare Windows XP s-a realizat fără probleme.

Conexiune Bluetooth pe mobil
DX800A dispune şi de o interfaţă Bluetooth, iar upgrade-ul firmware este gratuit. Avantajul: dacă în trecut la telefon se puteau lega numai un PC sau căşti, acum există funcţia „Link2mobile” care conecteză şi telefoane mobile. Astfel, apelurile pe mobil pot fi transferate spre modelul DX800A. În zonele cu semnal slab pentru mobile, telefoanele GSM pot fi plasate în apropierea ferestrei şi astfel se pot purta convorbiri telefonice. În plus, se pot face economii şi la factura de mobil. La test am folosit un iPhone 4 – iar transferul apelurilor s-a realizat excelent. Calitatea vocală este mult peste nivelul întâlnit în reţeaua fixă, cu toate că avem parte aici de o serie de transcodări (DECT-Bluetooth-GSM).
Tastele pentru apel rapid din partea dreaptă a aparatului sunt practice, căci acestora le pot fi alocate numere de telefon sau funcţii. Din păcate nu există posibilitatea de redirecţionare a apelului  când DX800A este sincronizat cu un telefon mobil – altfel la părăsirea biroului s-ar putea, prin apăsarea unei taste, redirecţiona convorbirile către aparatul GSM. Ar fi mai inovativ dacă s-ar putea defini ca redirecţionarea apelului pe mobil să se facă şi atunci când acesta nu este în raza de acţiune Bluetooth. Să nu uităm că software-ul şi firmware-ul lui Gigaset sunt capabile de update, ceea ce înseamnă că se pot adăuga funcţii.

Internet telefonie de lux
Telefonia pe internet funcţionează excepţional: prin interfaţa web se pot realiza şase conturi SIP pe computer, iar utilizatorul poate purta simultan patru convorbiri VoIP – la calitate HD datorită tehnicii CAT-iq, iar asta atât prin receptorul cu cablu, cât şi prin receptoarele adiţionale ce pot fi cumpărate ulterior şi ataşate sistemului central DX800A. Handsfree-ul se realizează la o calitate până acum nemaiîntâlnită – datorită voluminoasei boxe şi a difuzoarelor separate.

Operare simplă
Cum poate fi operată această multitudine de funcţii? Foarte simplu: displayul TFT mare de 3,5 inch, iluminat, afişează texte clare la un contrast foarte bun, iar datorită tastei de navigaţie pe 5 direcţii controlul se realizează perfect. O foarte bună impresie lasă şi tastele mari cu cifre, ce nu sunt însă luminate. Dacă pentru birou cauţi o soluţie de telecomunicaţii cu conexiune IT şi operare simplă ai găsit modelul ideal: Gigaset DX800A. Modelul business merită din plin recomandarea connect. În ţara noastră, Gigaset DX800A poate fi achiziţionat de pe siteurile www.dect.ro şi www.rst.ro.

Etichete: , , ,