LG Optimus 3D lansat oficial în Europa

LG Optimus 3D, telefonul 3D oferit de LG,

LG Optimus 3D, telefonul 3D oferit de LG, se află, de astăzi, în comerţ în Bătrânul Continent.

Mult aşteptatul gadget, care a debutat în februarie la Mobile World Congress din Barcelona, oferă o experienţă 3D în totalitate: înregistrare, redare şi posibilitatea de a trimite video-ul la toţi prietenii tăi.

LG Optimus 3D are, de asemenea, o arhitectură Tri-Dual, despre care preşedintele şi CEO-ul LG Mobile Communications Company, Jong-seok Park, a spus următoarele: „Suntem de părere că arhitectura Tri-Dual va deschide un nou capitol în performanţele unui smartphone”.

Ce înseamnă mai exact tehnologia Tri-Dual? Compania coreeană ne explică arhitectura unică printr-un comunicat de presă: „Spre deosebire de alte smartphone-uri – cele cu procesoare dual-core şi viteză ridicată – care nu fructifică aceste tehnologi din cauza ineficienţei unei configuraţii single-channel, LG Optimus 3D are o configuraţie dual-channel, transferul materialelor se produce simultan între dual-core şi dual-memory, ceea ce rezultă într-o performanţă ridicată.”

Pe lângă arhitectura Tri-Dual şi posibilitatea de a înregistra video 3D 720p la 30 de cadre pe secundă, telefonul are şi alte specificaţii foarte atractive: un ecran de 4.3 inch WVGA, conexiune HDMI 1.4, o cameră dublă de 5 megapixeli şi va folosi un sistem de operare Android 2.2 Froyo.

Mai mult, proprietarii telefonului tridimensional vor putea încărca conţinut 3D pe pagina Youtube dedicată acestor tipuri de video-uri.

LG Optimus 3D a fost lansat în premieră în Europa, urmând ca acesta să fie disponibil peste câteva săptămâni, în peste 60 de alte pieţe din lume.