Test Drive Unlimited 2: Calcă pedala spre Ibiza

Scris de | 26 iunie, 2011
Test Drive Unlimited 2: Calcă pedala spre Ibiza

Un univers online imens, sute de maşini de lux şi plajele însorite din Ibiza te aşteaptă în noul Test Drive Unlimited 2 al celor de la Eden şi Atari.
Text de: Sergiu Briceag

În urmă cu mai bine de patru ani Test Drive Unlimited păşea în lumea jocurilor racing, oferind o experienţă unică, o libertate aproape absolută,  un gen pe care l-ai putea trece în categoria sandbox cu maşini.
Urmaşul său, Test Drive Unlimited 2 mută locaţia, cel puţin iniţial, din Hawaii, pe cei 3000 de Km de şosea însorită din Ibiza, insulă reprodusă până la cel mai mic detaliu de creatorii jocului.  Totodată,  partea a doua plusează cam la toate capitolele posibile: mai multe maşini, mai multe activităţi, mai multă distracţie.

Evoluţie
Scopul tău va fi să creşti atât pe plan social cât şi în cariera de pilot profesionist, lucru deloc uşor dacă luăm în considerare faptul că nivelul maxim este 60. Experienţa o câştigi progresiv, pe patru planuri – Competition, Collection, Discovery şi Social. Partea de competiţie e destul de clară: câştigând curse şi ducând la bună îndeplinire misiuni gen taxi sau transport de maşini vei câştiga experienţă în cadrul ramurii Competition.
Pentru a avansa ramura Discovery va trebui să descoperi vastul peisaj din Ibiza şi Oahu, magazinele şi locaţiile speciale. Collection mizează pe materialismul fiecăruia dintre noi şi te stimulează să colecţionezi mai multe maşini, case sau accesorii pentru personajul tău.  Aici intervine serios şi partea de customizare care este vastă atât în ceea ce priveşte personajul cât şi maşinile sale. Vei colecţiona haine şi bijuterii de marcă, vei schimba noi frizuri, totul pentru a-ţi impresiona prietenii. Maşinile pot fi şi ele îmbunătăţite atât la capitolul putere cât şi manevrabilitate sau aspect.
Explorând insulele, mai ales zonele mai izolate, vei descoperi maşini clasice, lăsate în paragină, care însă au un rol foarte special – acestea pot fi recondiţionate şi vor intra în colecţia ta proprie.
Dacă tot am adus vorba de maşini, ei bine TDU2 vine pregătit. Ai la dispoziţie peste 100 de vehicule, de la Alfa Romeo Brera la mai exoticele Ascari A10 sau Koenigsegg CCXR Edition.
Au apărut şi o serie de maşini din categoria SUV, care îţi permit să laşi asfaltul în urmă şi să explorezi şi offroad, cum este Audi Q7. Motocicletele din primul Test Drive sunt însă de domeniul trecutului, acestea fiind considerate prea greu de controlat.
Vei câştiga bani din curse sau alte activităţi similare, dar şi conducând spectaculos, pe contrasens sau evitând accidente la limită. Atenţie însă, poliţia e mereu vigilentă şi odată ce au pus sirenele pe tine, va fi destul de greu să scapi fără o amendă consistentă.

Control
Test Drive Unlimited 2 încearcă să se încadreze atât în zona arcade, cât şi în cea de simulator şi speră să rezolve totul printr-o serie de setări mai complexe la capitolul control. Ei bine, lucrurile nu sunt deloc atât de simple precum sperau cei de la Eden, pentru că fără setări foarte precise şi multe încercări vei rămâne frustrat de controlul extrem de dificil, cel puţin pe controllerul PS3 pe care l-am utilizat noi. Probabil un volan cu pedale face lucrurile mult mai uşoare – acest lucru se întâmpla pe PC la Test Drive Unlimited 1, însă nu am avut posibilitatea să testăm această variantă. După ce ai reuşit să găseşti setările optime pentru maşina şi stilul tău de condus, lucrurile redevin antrenante. Vehiculele dau senzaţia de putere, mai ales clasicele muscle car-uri americane cu motoare gigant, iar bolizii cu 300 la bord îţi vor permite să simţi adrenalina unei curse pe asfaltul încins.
Test Drive Unlimited 2 e departe de a-şi fi încheiat socotelile cu fanii după lansare. Producătorii au pregătit deja o serie de add-on-uri şi DLC-uri care vor aduce noi maşini şi noi moduri de a-ţi petrece timpul liber.

Multiplayer
Test Drive Unlimited 2 mizează serios şi pe multiplayer şi interacţiunea cu ceilalţi jucători. Poţi petrece timpul în cluburi, alături de prieteni sau poţi să ieşi la o plimbare cu maşina, în grup, pentru a-ţi etala noua achiziţie.

Nu lipsesc nici cursele – poţi să provoci un jucător pe lângă care ai trecut la o cursă rapidă sau dacă vrei doar să te relaxezi poţi să te plimbi cu un prieten care te va ajuta să descoperi scurtăruri printre aleile insulei.
Test Drive Unlimited 2 îşi propune foarte multe şi reuşeşte în mare măsură să îşi respecte promisiunile, fiind un joc complex, cu componente single şi multiplayer care te vor ţintui în faţa ecranului ore bune.

Etichete: , , , ,