Google + ar putea înlocui Facebook-ul într-un viitor apropiat

Scris de | 29 iunie, 2011
Google + ar putea înlocui Facebook-ul într-un viitor apropiat

Compania americană a anunţat azi lansarea mult-aşteptatului site propriu de socializare. Serviciul Google+ atacă direct gigantul Facebook, având şanse veritabile de succes în războiul pentru supremaţia reţelelor de interacţiune on-line.

Google + e un site care revoluţionează ceea ce l-a făcut pe Mark Zuckerberg miliardar la 26 de ani. După ce Google a monopolizat aproape orice aspect al internetului – cu succes, apropo – , a venit vremea să exploreze şi lumea social networking-ului, cu un serviciu dedicat persoanelor care vor o alternativă la deja cunoscutele site-uri de genu. Spre deosebire de Facebook, care îţi oferă o modalitate de interacţiune on-line cu o listă de prieteni, Google + se foloseşte de un model propriu de „cercuri de prieteni”. Astfel, vei putea distribui conţinuturi numai unui anumit cerc de prieteni, astfel încât, spre exemplu, şeful tău să nu afle cât de bine-ţi pică munca la birou.

O altă caracteristică unică a site-ului o reprezintă opţiunea „Sparks”, care te ajută să-ţi găseşti prieteni pe baza intereselor proprii. Următoarea caracteristică pe lista Google + reprezintă funcţia „Hangouts” care face posibilă întâlnirea neplanificată cu persoanele din cercurile de prieteni. Tot ce trebuie să faci e să le spui că eşti disponibil pentru un hangout, şi aştepţi un răspuns pentru un video-chat.

Momentan Google+ se află în perioadă de testare, astfel încât înscrierile se fac doar pe bază de invitaţii. Dacă eşti nerăbdător poţi să-ţi laşi adresa de mail pe site şi o să ai onoarea de a fi printre primii care are cont pe noua reţea de socializare.

Etichete: , , ,