Wimbledon 2011 – O experienţă fonică diferită

Scris de | 30 iunie, 2011
Wimbledon 2011 – O experienţă fonică diferită

Te enervează sunetele scoase de Maria Sharapova când loveşte mingea? Nu suporţi accentul britanic al comentatorilor? Ei bine, cu ajutorul programului gratuit Wimbledon NetMix vei putea să configurezi modul în care are loc transmisia radio a turneului de Mare Şlem.

BBC-ul a lansat, în colaborare cu Fraunhofer – o companie germană de tehnologie -, un program numit Wimbledon NetMix care îţi oferă, practic, putere absolută asupra modului în care e transmis evenimentul.

Cu ajutorul programului poţi echilibra sunetele comentatorilor cu cele ale sportivilor sau a publicului. Astfel, dacă vrei să auzi doar ce se întâmplă pe „iarbă” poţi regla intensitatea audio a comentatorilor, sau, în caz contrar, dacă nu vrei să auzi zgomotele tenismenilor extenuaţi, poţi bloca orice sunet de pe teren. Din motive tehnice, singurele partide pe care le vei putea modifica fonic vor fi cele disputate pe terenul central.

Programul poate fi descărcat acum, gratuit, de pe site-ul oficial al companiei Fraunhofer. Link-ul direct se găseşte, de asemenea, şi pe site-ul postului de radio BBC 5.

Wimbledon 2011 are loc în perioada 20 iunie – 3 iulie. Nu uita de asemenea că azi va evolua în cadrul turneului şi românul Horia Tecău.

Etichete: , , , , ,