Probleme de securitate pentru dispozitivele Apple

Scris de | 8 iulie, 2011
Probleme de securitate pentru dispozitivele Apple

update iosDispozitivele Apple ce rulează sistemul de operare iOS ar putea fi în pericol, relatează Reuters. Problema a atras atenţia mai multor hackeri miercuri, odată cu lansarea noului cod de „jail-break” de site-ul JailbreakMe.

Experţii în securitate au dezvăluit faptul că acest „bug” poate fi exploatat de hackeri, lucru care ar putea rezulta în pierderea de date personale ale utilizatorului. Orice hacker poate să descarce codul pentru jail-break, să-l modifice şi să construiască un virus sau un program dăunător. Astfel, dispozitivele Apple sunt o ţintă vulnerabilă pentru atacatorii virtuali.

Hackerii ar putea folosi un document PDF care, odată accesat, fie prin mail sau pe net, să infecteze iPhone-ul, iPad-ul şi aşa mai departe. După ce a fost infectat, hacker-ul poate face absolut orice cu dispozitivul tău.

Ultima dată când JailbreakMe a lansat o versiune a software-ului, Apple au acţionat prompt şi au emis un patch care au acoperit „gaura” de securitate din iOS. Comex, cel care a dezvoltat software-ul de jail-break, a declarat că de data asta „Apple poate nu va acţiona în timp util”, citat de Reuters.

Apple a vândut peste 25 de milioane de iPad-uri de când a lansat tableta şi peste 18 milioane de iPhone-uri în doar primele trei luni ale anului. Un virus ar însemna un dezastru catastrofal pentru compania din Cupertino.

Etichete: , , , , , , ,