Ziua Franţei: Sărbătoreşte 14 Iulie cu reţete delicioase şi imagini unice

Scris de | 14 iulie, 2011
Ziua Franţei: Sărbătoreşte 14 Iulie cu reţete delicioase şi imagini unice

În fiecare an, pe 14 Iulie lumea francofonă sărbătoreşte Ziua Frantei, motiv pentru care connect îţi propune o serie de aplicaţii care te vor ajuta să descoperi cele mai importante simboluri ale Hexagonului.

Above France

Above France este o aplicaţie superbă dezvoltată de Fotonauts şi National Geographic, care oferă imagini din aer ale celor mai impresionante locaţii din Franţa, de la impresionantul pisc Aiguille du Midi la castele precum Val. Cele peste 2000 de imagini sunt realizate din elicopter, iar aplicaţia, creată în special pentru iPad, oferă şi un sistem intuitiv de navigaţie şi căutare. Vestea şi mai bună este că aplicaţia are un preţ redus semnificativ de Ziua Bastiliei, costând doar azi 0,99 dolari.

Paris Travel Guide

O aplicaţie venită de la Lonely Planet, Paris Travel Guide este un ghid esenţial pentru cei care vizitează capitala Franţei. Aplicaţia oferă într-un sistem extrem de bine organizat recomandări ale locurilor care prezintă interes, cu descrieri elocvente, idei de activităţi, precum şi conţinut editorial din ghidurile Lonely Planet, cum ar fi data istorice, informaţii practice despre ţară şi locuitori, totul ilustrat cu imagini.

Un alt element forte este sistemul de GPS tracking şi hărţile offline, care te vor ajuta să te orientezi chiar şi în zone în care ai acces la web.

Paris Travel Guide este disponibilă pentru iPhone şi alte dispozitive cu iOS, la preţul de 4.99 euro.

Speak French

O aplicaţie pentru Android de la MaxDroid, Speak French îţi permite să îţi exersezi cunoştinţele de limba franceză sau să ieşi din încurcătură în timpul unei vizite în Franţa. Aplicaţia oferă o colecţie vastă de fraze utile, împărţite pe categorii, precum şi texte audio. Ideală dacă te chinui să ceri nota într-un restaurant. Aplicaţia este gratuită. Aplicaţii similare ar fi Speak French Free sau French Free pentru iOS.

Best of French Cuisine

Franţa şi-a pus amprenta pentru totdeauna asupra bucătăriei mondiale, cu reţete pline de rafinament, reţete pe care le poţi învăţa şi tu cu aplicaţia Best of French Cuisine.

Cu o interfaţă absolut superbă, îngrijită, imagini şi video-uri care îţi prezintă pas cu pas etapele preparării reţetelor, aplicaţia celor de la Axel Springer nu are cum să îţi lipsească. Mai ales că pentru o perioadă limitată aceasta este gratuită pe Apple App Store.

 

Tour de France 2011

Aplicația oficială a turului, disponibilă pe Android Market este realizată în colaborare cu cei de la Skoda, sponsorii principali ai acestei ediții.
Denumită simplu Tour de France 2011, aplicația oferă update-uri live, minut cu minut, tracking prin GPS a cicliștilor, un top detaliat la finalul fiecărei zile, precum și video-uri cu momentele speciale ale cursei.
Video-urile pot fi accesate prin streaming prin 3G sau Wi-Fi, iar dacă ești un utilizator Twitter poți primi feed-uri prin intermediul aplicației.

 

Etichete: , , , , , , ,